Sari la conținut

Incendiu la Șinca Veche: o femeia a murit iar copilul său se află la spital cu arsuri grave

incendiu-la-sinca-veche-o-femeia-a-murit-iar-copilul-sau-se-afla-la-spital-cu-arsuri-grave

Pompierii făgărășeni au intervenit în această după-amiază la stingerea unui incendiu, izbucnit în jurul orei 16, în localitatea Șinca Veche, la fosta stație CFR din localitate, transformată în locuințe sociale. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă şi trei echipaje SMURD.

Din primele informaţii a rezultat că sunt două victime, respectiv o femeie şi un copil de doi ani.


  Femeia prezenta arsuri pe 90% din suprafaţa corpului şi s-a solicitat sprijinul unui elicopter SMURD de la București. Copilul are arsuri pe 30% din suprafaţa corpului.

„A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD de la Bucureşti, pentru a prelua femeia, care prezintă arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. Minorul are arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. Intervin două autospeciale dotate cu apă şi spumă şi trei echipaje SMURD”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, Plt. Luiza Dănilă.

Din cauza condițiilor meteorologice însă elicopterul SMURD nu a putut veni de la București, astfel că victimele au fost aduse cu ambulanțele la Unitatea Primiri Urgențe Brașov, urmând a fi preluate de o autospecială de transport personal și victime multiple de la ISU Covasna, pentru a fi transportate la București.

  Din pacate femeie a murit la spital, cu puțin timp în urmă. Avea doar 17 ani. Ea fusese transportată la Spitalul Județean Brașov cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, potrivit cadrelor medicale care i-au acordat primul ajutor.

Fiul său, un băiețel în vârstă de doi ani, de asemenea cu arsuri grave, a fost transportat la București, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Incendiul a avut loc la fosta clădirea a gării din Şinca Veche, unde au fost amenajate locuințe.

.......................................................

Update:


   Pentru a se descoperi cauzele tragediei a fost demarată o anchetă.


  În urma verificărilor făcute, pompierii au stabilit că victima (tânăra în vârstă de 17 ani) a folosit benzină în apropierea focului. Cel mai probabil a încercat să aprindă focul cu benzină.

„Femeia a vrut să aprindă focul cu benzină, a pus prea multă și a luat foc și bidonul cu benzină (în jur de 3 l de benzină). În momentul acela și mama și copilul au fost cuprinși de flăcări. În încăperea în care se aflau mama și copilul, a luat foc tot mobilierul, haine și alte materiale. Au ars încăperea respectivă, dar și niște materiale ce erau depozitate pe două holuri. De asemenea, o altă încăpere a fost puțin degradată“, a explicat Mr. Radu Nan, locțiitorul Comandantului Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

În momentul în care au ajuns pompierii la fața locului, cele două victime fuseseră evacuate, cel mai probabil de ceilalți locatari ai imobilului.

Comentarii

Ultimă oră