Sari la conținut

În week-end, la Șinca Nouă, s-a aflat o echipă de studenți la medicină și medici

in-weekend-la-sinca-noua-sa-aflat-o-echipa-de-studenti-la-medicina-si-medici

Studenţii din anii terminali ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti au inițiat o capanie de bun augur. Ei iau la rând satele
României, ca să le acorde celor acre au nevoie asistenţă medicală specializată.

Zeci de studenţi la medicină şi medici rezidenţi s-au aflat în week-end-ul care a trecut la Şinca Nouă pentru a le acorda sătenilor consultaţii gratuite.

În cadrul campaniei „Împreună pentru Sănătatea Rurală”, locuitorii din Şinca Nouă au avut ocazia să-şi verifice astfel starea de sănătate, fără să plătească.

Proiectul „Împreună pentru sănătatea rurală“, a fost pus pe picioare în aprilie 2011 şi a ajuns să aibă câte 2-3 ediţii lunar. De 2-3 ori pe lună, o caravană medicală, un „spital ambulant” improvizat descinde într-un sat din România şi încearcă să consulte cât mai mulţi oameni.

Diana Muşină, o fiică a satului Şinca Nouă, în prezent studentă la medicină, s-a alăturat cu bucurie campaniei, sosind să dea sfaturi specializate sătenilor din locul  din care provine.

Echipa care merge prin satele româniei în cadrul acestei campanii e întotdeauna alcătuită din 12 studenţi şi 10-12 medici specialişti şi rezidenţi de cardiologie, medicină internă, neurologie, dermatologie, oftalmologie, ginecologie şipediatrie.

Toate investigaţiile sunt gratuite şi toţi participanţii fac voluntariat.

Comentarii

Ultimă oră