Sari la conținut

În luna iulie se va circula pe pasajul Fartec - Constructorul s-a angajat ca în 6 luni să finalizeze restul de 35% din lucrările de reparații ale pasajului, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Primăriei Brașov.


Acest proiect de investiții a fost început în septembrie 2015 și a ajuns la aproximativ 65% din totalul lucrărilor. În ultimele zile, primarul Allen Coliban a avut o serie de discuții cu constructorul, proiectantul și dirigintele de șantier pentru a se asigura că termenul de finalizare este realist.

Municipalitatea a analizat DOUĂ variante, prelungirea contractului sau demararea procedurii cu un alt constructor. În prima variantă, constructorul a prezentat un grafic cu lucrările rămase de executat, conform căruia în luna iulie se va circula pe acest pasaj.


Cealaltă variantă, prin care municipalitatea nu ar fi prelungit contractul, însemna că lucrările executate trebuiau conservate, apoi efectuată o expertiză tehnică, obținută o nouă autorizație de construire, organizată o nouă procedură de achiziție și semnat un nou contract de execuție.

Conform estimărilor, lucrarea nu ar fi putut fi reluată mai devreme de 18 luni, la aceasta urmând să fie adăugată perioada de execuție de aproximativ 6 luni. Astfel, finalizarea construcției ar fi adăugat încă minimum 2 ani la cei peste cinci de până acum. Pasajul a fost construit la începutul anilor ‘70 și în momentul începerii lucrărilor se afla într-o stare de degradare foarte accentuată.

Comentarii

Ultimă oră