Sari la conținut

În analiză, la Braşov: Parcări cu lift între blocuri

in-analiza-la-brasov-parcari-cu-lift-intre-blocuri

Primul sistem de acest tip propus pentru zona Judeţean!

   În bugetul pentru acest an, Primăria Braşov a alocat 150.000 de lei pentru efectuarea unor studii ce vizează amenajarea unor noi sisteme de parcare de reşedinţă moderne în zonele aglomerate dintre blocuri.


    Primul proiect vizează zona din vecinătatea Spitalului Judeţean, respectiv în spatele imobilelor cu nr. 18 – 30 de pe Calea Bucureşti.


   Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov se analizează posibilitatea amenajării unor sisteme de parcare pe verticală cu lift, astfel încât să se mărească suprafaţa spaţiilor verzi existente între blocuri. „Vom efectua un studiu de fezabilitate pentru a vedea care sunt soluţiile tehnice şi costurile aferente implementării unui astfel de sisteme de parcaje, respectiv dacă amenajarea unor astfel de parcări este o soluţie optimă pentru extinderea spaţiilor verzi”, a explicat Toarcea.


   Dacă o astfel de soluţie este fezabilă, edilii iau în calcul ca astfel de parcări să fie amenajate în mai multe zone de blocuri.


    Singurul proiect pentru o astfel de parcare futuristă la poalele Tâmpei a fost propus de o firmă privată în zona centrală, respectiv de către compania braşoveană Elmas care fabrică astfel de sisteme de ridicat. Proiectul nu a mai ajuns la o finalitate, deoarece au existat blocaje în obţinerea avizelor, astfel că firma a renunţat la proiect.

Comentarii

Ultimă oră