Sari la conținut

În an cu pandemie, cantina studențească rămâne închisă. Mâncarea livrată la pachet

in-an-cu-pandemie-cantina-studenteasca-ramane-inchisa-mancarea-livrata-la-pachet

„Căministul Covid-19”: mâncare la pachet sau „şef bucătar” în bucătăria comună! Cantina rămâne închisă, va funcţiona în sistem „ia şi pleci”

Viaţa de student nu mai e deloc aşa cum o ştiam cu toţii! Cel puţin în această toamnă, studenţii care vor locui în căminele Universităţii Transilvania vor trebui să respecte reguli noi, pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.


  În primul rând, în camerele în care stăteau câte patru studenţi vor mai locui doar câte trei.

Pe lângă modificările din camere, va mai exista o schimbare majoră. Locul în care mulţi studenţi socializau – cantina studenţească – nu va mai fi plină de tineri, deoarece masa se va servi în camere. Mai mult, pentru că s-au schimbat condiţiile, în unele cămine au fost amenajate bucătarii, unde studenţii să îşi poată găti singuri.


   „La cantină am luat măsuri noi. Mâncarea comandată va fi luată la pachet – deci nu se va servi, deocamdată, în interiorul cantinei, ci la pachet – iar în cămine au fost amenajate bucătarii – în complexul Memorandului – tocmai pentru a permite studenţilor, atunci când este cazul, să utilizeze şi această infrastructură”, a mai spus rectorul.

Camere speciale pentru bolnavi


   Din totalul de 4.233 de locuri, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, au rămas disponibile 3.240 de locuri pentru studenţii români şi străini. Practic, în camerele de 4 locuri sunt cazaţi câte 3 studenţi.


    Universitatea, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, este pregătită să ia toate măsurile care se impun în cazurile în care apar cazuri de Covid-19 în rândul studenţilor sau personalului, respectând măsurile specifice învăţământului universitar. Pentru astfel de situaţii au fost pregătite „camere de izolare” în cele două complexuri studenţeşti, pentru studenţii confirmaţi cu Covid 19.


  În toate internatele se va impune respectarea măsurilor de igienă şi siguranţă epidemiologică, iar administraţiile căminelor vor igieniza constant clădirile.

Taxele au crescut: + 14% pentru bugetaţi, + 8,75% pentru cei cu taxă


  În ce priveşte taxele de cazare, acestea au crescut cu 14% pentru studenţii pe locuri bugetate şi cu 8,75% pentru cei pe locuri cu taxă, diferenţele provenind din valoarea subvenţiei de la stat, a explicat prorectorul Daniel Munteanu.


   Şi în acest an, Universitatea Transilvania din Braşov a realizat lucrări de reamenajare şi reabilitare în cămine. În total, peste 1,5 milioane de lei au fost investiţi din fonduri proprii.

Comentarii

Ultimă oră