Sari la conținut

Împreună putem să-i redăm copilăria lui Andrei Popa

impreuna-putem-sai-redam-copilaria-lui-andrei-popa

"Salut, eu sunt Andrei şi am 2 ani şi 9 luni şi ca oricărui copil îmi place foarte mult să mă joc, dar eu nu sunt ca alţi copii. Eu nu pot ieşi afară, numai câte un pic şi atunci nu am voie la soare sau în bătaia vântului, şi nici cu alţi copii nu mă pot juca. Mami îmi spune că sunt sensibil şi că am imunitatea scăzută de la curele cu citostatice. Dar nu este nimic că mă pot juca şi cu ea şi cel mult îmi place să o fac frumosă". Dacă ar fi ceva mai vorbăreţ asta ne-ar povesti Andrei.  Mami în schimb oftează din greu şi ne spune ce are pe suflet.

• Totul a început în februarie

Raluca îşi aminteşte ca şi cum ar fi fost ieri, ziua în care Andrei a venit pe lume, o descrie ca fiind cea mai fericită zi din viaţa lui mami şi a lui tati. Primul copil, un copil mult dorit şi o sarcină normală. Andrei a crescut fără probleme, la 6 luni facea deja înot şi totul părea în regulă până când… „Aşa dintr-o dată nu o tumoră, ci două. Hai că prima s-a scos şi a fost totul ok, dar cu a doua. Trebuie să se facă bine, nici nu mă gândesc, să poată să iasă afară să se joace cu alţi copii, să se ducă în parc, mă întreabă când mergem la mare… e foarte greu”, mărturiseşte Raluca Popa, mama lui Andrei. Totul a început în februarie, anul acesta când părinţii au observat că micuţul Andrei urina foarte des iar într-o seară acesta se plângea de dureri la burtică. Atunci au descoperit ceea ce urma să declanşeze un lung şir de spitalizări, analize şi tratamente dure.

„L-a mângâiat tati pe burtică şi în secunda următoare a observat o umflătură în partea stângă, ne-am îmbrăcat şi la 1 noaptea am fost la spitalul de copii. Doamna doctor, ne-a făcut un ecograf abdominal, ne-a spus că nu este de specialitate dar pare a fi o tumoră….vă daţi seama ce am simţit”, mai spune Raluca Popa.Şi după un computer tomograf temerile s-au confirmat. O tumoră în abdomen de 15 pe 9 şi 5 centimetri, de dimensiunea unui broccoli.

• A fost operat

Părinţii au ajuns la Bucureşti la Marie Curie iar pe 1 martie Andrei a fost operat şi i s-a îndepărtat tumora. Doar că la câteva zile de la intervenţie micuţul nu dădea semne de mai bine. S-a decis efectuarea unui al doilea computer tomograf şi şocul a survenit în momentul depistării celei de-a doua tumori, de data acesta în vezica urinară. „Am început chimioterapia în 26 martie şi am terminat-o acum pe 2 august. Un tratament dur de chimioterapie, care l-a suportat destul de bine, s-a retras tumora la jumătate dar problema este că nu se poate opera în ţară”, mai povesteşte mama lui Andrei. Părinţii au căutat o clinică unde Andrei poate fi operat şi au găsit-o în Germania. De acolo au primit un desfăşurător în care li se explica toate procedurile şi paşii ce trebuie urmaţi. Costul total însă se ridică la fabuloasa sumă de 94.600 de euro. „Am fost şocaţi dar vom face tot ce ne stă în putinţă să strângem bani, poate şi cu ajutorul unor oameni care sunt de bună credinţă, dacă nu împrumuturi , nu ştiu … de la prieteni, cunoştinţe”, mai povesteşte Raluca Popa

Unde poţi face donaţii:

Cei ce vor să-l ajute pe Andrei să redescopere bucuriile copilăriei pot face donaţii indiferent de sumă în următoarele conturi sau pot suna la numărul de telefon.  0722. 48.50.99

CONT LEI:       RO 70 RZBR 00000 60009694089

CONT EURO:   RO 53 RZBR 00000 60015817132

CONT USD :     RO 04 RZBR 00000 60015817141

Comentarii

Ultimă oră