Sari la conținut

„Împreună pentru 2030”- cros pentru susținerea bolnavilor de hepatită

impreuna-pentru-2030-cros-pentru-sustinerea-bolnavilor-de-hepatita

Trei crosuri se vor desfășura simultan în Bucureşti, Braşov şi Ploieşti.

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) organizează sâmbătă, 22 iulie 2017, trei crosuri, „Împreună pentru 2030”, în trei oraşe din ţară, unul urmând să se desfășoare la Braşov, în Parcul Tractorul, de la ora 10.00. Celelalte două vor avea loc în același timp în Bucureşti, şi Ploieşti. Asociaţia pacienţilor cu hepatită, dorește, prin această acțiune, să atragă atenţia că este nevoie de programe care să ajute în eradicarea acestei boli.

  Crosurile fac parte din seria evenimentelor prin care APAH-RO marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor, stabilită la nivel internaţional, pe 28 iulie.

„Alianţa Mondială a Hepatitei şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţin eradicarea hepatitei virale ca ameninţare la adresa sănătăţii publice în regiunea europeană până în 2030, recomandând statelor să dezvolte programe ce includ etape esenţiale precum prevenţia, diagnosticarea şi tratamentul. Ne dorim ca un număr cât mai mare de adulţi şi copii să se înscrie la Crosul «Împreună pentru 2030», pentru a arăta că prin solidaritate putem atrage atenţia asupra necesităţii de a investi în sănătate, astfel încât să avem o societate formată din persoane active, implicate şi conştiente de nevoile celor din jur”, a explicat Marinela Debu, preşedinte APAH-RO.

Se va concura la următoarele probe: 230 metri: două categorii de vârstă (copii între 5-8 ani şi între 9-12 ani) şi 2030 metri: trei categorii de vârstă (copii între 13-18 ani şi adulţi între 19-25 ani şi peste 25 ani).

   Vor fi acordate diplome şi medalii pentru primii trei clasaţi în fiecare probă, dar şi alte premii primilor câştigători de la fiecare probă până la locul opt inclusiv.

„În măsura în care doresc, participanţii - sportivii, aparţinătorii, pacienţii sau simpli susţinători - sunt invitaţi să poarte tricouri cu mesaje de susţinere pentru pacienţii cu hepatită. În acest fel se pot alătura campaniei «NO-hep, povestea care te inspiră să lupţi» prin care bolnavii cu hepatită, rudele sau prietenii lor împărtăşesc din experienţa proprie postând pe pagina de FB a asociaţiei - https://www.facebook.com/hepatoromania/ – povestea scrisă, o fotografie, un video sau un îndemn ce simbolizează modul în care au reuşit să lupte cu hepatita şi complicaţiile ei”, au mai spus organizatorii.

Mai multe detalii se pot afla pe www.cros.hepato.ro.

Comentarii

Ultimă oră