Sari la conținut

Impozitele se vor putea plăti la Brașov din 8 ianuarie 2019

impozitele-se-vor-putea-plati-la-brasov-din-8-ianuarie-2019

Din 3 ianuarie 2019, Direcția Fiscală este deschisă pentru plata amenzilor și unor taxe.

Încasarea impozitelor aferente anului 2019 va începe din 8 ianuarie. Pentru plata integrală, pentru tot anul, a fiecărei categorii de impozit va exista și în 2019 bonificația de 5%.

„Având în vedere că termenul limită pentru a beneficia de reducerea de 5% este 31 martie 2019, precum și că există posibilitatea de a plăti electronic, precizăm că nu este necesar să se plătească în primele zile sau, în cazul în care există cetățeni care doresc să facă acest lucru, le recomandăm să apeleze la metoda de plată online, pentru a reduce aglomerația la ghișee”, a precizat Sorin Toarcea.

Condiții moderne pentru plata impozitelor

Cetățenii care se vor adresa Direcției Fiscale Brașov vor avea la dispoziție începând cu ianuarie 2019, spații de așteptare și de relaționare cu funcționarii moderne și confortabile. Noua clădire, situată în curtea interioară a Direcției Fiscale, are trei niveluri, iar parterul va funcționa integral ca și centru de informații pentru cetățeni. Acest spațiu dedicat relației cu publicul are 275 mp, 13 ghișee și va fi dotat cu automat pentru bonuri de ordine și sistem de afișare a numărului care urmează la fiecare ghișeu. Zona de așteptare va fi dotată cu scaune și mese, astfel încât să existe posibilitatea de a completa diverse solicitări, iar ghișeele sunt amenajate astfel încât cetățeanul să rămână așezat pe scaun, la același nivel cu funcționarul. Noul spațiu va fi dotat și cu grupuri sanitare pentru public, inclusiv pentru persoane cu dizabilități.

Accesul se va putea face fie prin incinta vechii clădiri din strada Dorobanților nr 4, fie separat.

Construcția noului sediu a fost începută în august 2017 și a costat 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA.

Vechea sală a Direcției Fiscale va păstra cele nouă casierii, dar își va extinde spațiul de așteptare, pentru a oferi condiții mai bune contribuabililor. Și aici există automat pentru bonuri de ordine și sistem de anunțare a numărului care urmează la fiecare ghișeu, și scaune și mese pentru așteptare. Plata impozitelor va începe din 8 ianuarie 2019.

...........................................................................................................................

Conform unei hotărâri de Consiliu Local aprobată în luna aprilie a anului trecut, taxele şi impozitele locale pe anul 2019 sunt mai mari decât cele aferente anului 2018. Mai exact, impozitul pe clădiri şi terenuri a crescut cu 10%, iar cel pe vehicule cu15%, aceasta fiind prima majorare după anul 2010.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a explicat că noile taxe şi impozite reprezintă „actualizări prevăzute de Codul Fiscal. Pentru persoanele fizice, influenţa nu este foarte mare. Pentru un apartament se va plăti mai mult cu sume cuprinse între 2 lei şi 8 lei”.

Braşovenii care deţin maşini electrice şi hibrid vor beneficia de un discount de 95%.

De asemenea, prin actul normativ aprobat în primăvara anului trecut, au fost stabilite şi noile cote de impozitare pentru spaţiile nerezidenţiale, majorate şi acestea, respectiv 0,2% din valoarea impozabilă a imobilului pentru spaţiile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi 1,3% pentru imobilele aflate în proprietatea persoanelor juridice.

Comentarii

Ultimă oră