Sari la conținut

Iluminat arhitectural special pentru șase monumente ale Brașovului

iluminat-arhitectural-special-pentru-sase-monumente-ale-brasovului

Edilii brașoveni vor să pună în valoare prin instalarea unui sistem de iluminat arhitectural special, o serie de monumente importante pentru istoria orașului de la poalele Tâmpei.

În vederea realizării acestuia, pentru început, Primăria va întocmi un studiu de fezabilitate, care ar urma să fie efectuat de către un proiectant specializat. Pentru selectarea acestuia a fost lansată o licitație publică, costul estimat pentru realizarea documentațiilor fiind de 96.930 de lei, inclusiv TVA.

  Pe lista obiectivelor care ar urma să beneficieze de un astfel de sistem de iluminat este inclusă atât Poarta Șchei și Casa Sfatului, două dintre punctele cheie pe harta turistică a Brașovului, cât și clădirea Primăriei, Casa Junilor, Opera Brașov, dar și zona de După Ziduri (care este o zonă de promenadă, însă iluminatul ar urma să pună în valoare zidurile vechii cetăți).

Una dintre clădirile impozante ale Brașovului, care a fost pusă în valoarea prin intermediul unui sistem arhitectural modern cu LED este cea a Teatrului Sică Alexandrescu.

Comentarii

Ultimă oră