Sari la conținut

Iată 3 lucruri care nu trebuie să îți lipsească dacă vrei să faci vlogging profesional!

iata-3-lucruri-care-nu-trebuie-sa-iti-lipseasca-daca-vrei-sa-faci-vlogging-profesional

În ultima vreme, vloggingul a devenit din ce în ce mai popular, multe persoane dorindu-și să urmeze acest trend și să facă și ei parte din lumea vloggerilor. Indiferent de platforma pe care ai ales-o pentru a-ți desfășura activitatea, este important să te pregătești dinainte și să ai câteva lucruri esențiale pentru a putea realiza un videoclip. Totuși, înainte de a face acest lucru, trebuie să te decizi asupra domeniului către care te îndrepți și să te gândești ce fel de content îți dorești să realizezi: gaming, entertainment, lifestyle sau altceva.

Iată 3 lucruri esențiale pentru a-ți putea începe cariera de vlogger:



Camera


Dacă îți dorești să te filmezi făcând diverse lucruri, atunci ai nevoie de o cameră performantă. Poate fi una specială, un DSLR, un webcam sau chiar telefonul mobil. Unul dintre aspectele foarte importante atunci când vine vorba de creatorii de conținut îl reprezintă calitatea videoclipurilor pe care aceștia le realizează.
În limita bugetului, alege o metodă de filmare cât mai eficientă, astfel încât urmăritorii tăi să se bucure de un conținut la cea mai bună calitate video. În plus, dacă îți dorești ulterior să deschizi o afacere pe o platformă online, clipurile tale trebuie să fie profesionale.

Abilități de editare video


Probabil ai o mulțime de idei pe care îți dorești să le pui în practică, fie că e vorba de o filmare care are nevoie de câteva efecte, fie de clipuri care necesită o editare complexă.
Dacă îți dorești să ai videoclipuri profesionale, atunci cea mai bună variantă este să înveți un program de editare video. Bineînțeles, la început acest lucru nu o sa ți se pară foarte important, însă vei observa treptat că urmăritorii tăi vor aprecia mult mai mult un material editat profesional.


Microfon


Un alt lucru esențial, care nu trebuie să îți lipsească din kitul de vlogger, îl reprezintă microfonul. În afară de rezoluția video, care trebuie să fie foarte bună, mai este importantă și calitatea sunetului.
Cu cât sunetul este mai clar, cu atât video-ul va fi mai apreciat. Este esențial ca persoanele care te urmăresc să înțeleagă tot ceea ce spui și să nu existe zgomot deranjant de fundal. În plus, dacă îți dorești să iei interviuri unor persoane, realizând astfel un conținut educativ, ai nevoie neapărat de microfoane cu lavalieră de calitate. Acestea îți vor ușura munca și sunetul va fi extraordinar.

professional vlogging



Să fii creator de conținut în prezent devine din ce în ce mai dificil, însă nimic nu trebuie să te descurajeze. Asigură-te că ai materialele necesare pentru a putea face primul pas către cariera ta de vlogger. Optează pentru lucruri de calitate, care te pot ajuta să realizezi videoclipuri profesionale, pe placul tuturor. Nu neglija lucrurile care vor contribui la formarea primei impresii a publicului despre tine!


Sursa foto: pexels.com/ro-ro/

Comentarii

Ultimă oră