La munte şi în depresiuni va fi cel mai frig în următoarele zile. La altitudini mari, la peste 1.800 de metri, va fi lapoviţă şi chiar ninsoare, iar temperaturile scad sub limita de îngheţ. Primii fulgi au apărut deja la Vîrful Omu. La altitudini mari s-au înregistrat primele temperaturi negative din această perioadă: minus un grad la Durău, în Masivul Ceahlău şi în Pasul Tihuţa.

Meteorologii anunţă că în zilele următoare vremea va fi în general închisă şi va deveni rece pentru această dată în toată ţara. Cerul va fi noros şi temporar va ploua, în special pe timpul zilei. Abia la sfârşitul săptămânii, valorile termice din timpul zilei vor marca o creştere în toată ţara.

În luna OCTOMBRIE temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decat normalul perioadei in cea mai mare parte a ţării, exceptand, local, regiunile nordice, centrale si vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologica. Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norma in sud-estul si local in sudul tarii, iar in restul teritoriului vor avea o tendinta spre excedent.

În luna NOIEMBRIE temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud, sud-est si vest. Cantitatile totale de precipitatii se vor incadra, in general, in normele climatologice in regiunile sud-estice si sudice, iar in rest vor putea fi excedentare.