Sari la conținut
hotii-sunt-creativi-fii-preventiv-

În perioada august-decembrie 2017, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate, desfăşoară o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe – „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”, în baza prevederilor protocolului de colaborare încheiat între I.G.P.R. şi Groupama Asigurări.

Această campanie se înscrie ca prioritatea naţională – „Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului” şi abordează o categorie de infracţiuni care are o pondere însemnată în volumul faptelor penale de acest tip.

Campania, la nivel naţional, va beneficia ca materiale de suport de 75.000 de flyere cu recomandări preventive, 5.000 afişe, precum şi deschiderea unui secțiuni de prevenire pe site-ul Groupama, unde cetăţenii pot vizualiza informaţii specifice prevenirii unor astfel de infracţiuni.

În judeţul Braşov activităţile se vor derula în municipiul Braşov și în municipiul Săcele şi vor consta în distribuirea materialelor preventive şi organizarea de întâlniri cu cetăţenii, asociaţii de proprietari și asociaţii profesionale, în scopul prezentării unor aspecte de interes privind spargerile de locuinţe, cu accent pe recomandările preventive.

Din punct de vedere statistic, în judeţul Braşov, în primele 7 luni ale anului 2017, 65% din furturile din locuință au fost comise în mediul urban, iar 70.3% dintre acestea au fost comise în municipiul Brașov și municipiul Săcele. Cele mai întâlnite moduri de operare folosite de infractori au fost: efracţia 26,2%,  împrietenirea – 10,5% și folosirea de chei potrivite – 9,66% .

Astfel, în scopul prevenirii furturilor din locuinţă, Poliţia vă recomandă să țineți ușa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă, să îmbinaţi mijloacele mecanice cu cele electronice, să alegeţi încuietori prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor și să nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse ,,promoţii” în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie.

Comentarii

Ultimă oră