Sari la conținut

Hoţii cutiilor bancare de valori au fost prinşi

hotii-cutiilor-bancare-de-valori-au-fost-prinsi

Misterul banilor dispăruţi din casetele de valori aflate în bănci, la Oradea, a fost desluşit. Este vorba despre mai mulţi cetăţeni moldoveni care au furat un milion de lei, aur, dar şi mai multe ceasuri de lux. Ei se foloseau de chei speciale şi aveau complice chiar un angajat din bancă. Ancheta a fost coordonată de procurorii de la Parchetul General şi de ofiţerii de la IGPR.

Potrivit surselor judiciare, cei doi capi ai acestei reţele au obţinut buletine de identitate false în Republica Moldova, cu ajutorul acestora au trecut graniţa în România şi s-au cazat la unităţi hoteliere diferite, pentru a nu se face nici o legătură între ei. După aceea, unul dintre cei doi a mers la bancă, pentru a face un cont pe numele său, cu acelaşi buletin de identate fals. O zi mai târziu s-a dus să ceară şi o cutie de valori. În momentul în care a ajuns în încăperea unde se aflau cutiile de valori, cu cheile potrivite pe care le avea la îndemână, acesta a deschis două cutii de valori din care a furat absolut tot. El a părăsit apoi sediul băncii cu ajutorul unei motociclete pe care o cumpărase din România şi pe care anchetatorii au găsit-o ulterior abandonată pe un câmp şi acoperită cu frunze, însă fără plăcuţe de înmatriculare. Prejudiciul produs în cauză a fost apreciat de persoanele vătămate la valoarea de 366.800 lei, şi respectiv 535.000 lei.

Totul părea foarte bine pus la punct, până când poliţiştii şi procurorii au reuşit să desluşească toate iţele acestei afaceri şi să îi prindă pe cei doi, trimiţându-i acum în judecată. Sursa: romaniatv.net.

Comentarii

Ultimă oră