Sari la conținut

Doi cetăţeni străini au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile fiind acuzaţi că au înmatriculat în România mai multe maşini de lux furate. Poliţiştii au fost sesizaţi că la reprezentanţa Registrului Auto Român din Braşov  s-a prezentat un cetăţean cu un autoturism care prezenta modificări la  seria şasiului (serie polizată), dar şi modificări în computerul de  bord. De asemenea, s-a constatat că deşi în cartea de identitate auto menţionează că autoturismul este fabricat în anul 2010, acesta prezintă elemente de caroserie corespunzătoare anului 2008.
La cercetarea criminalistică a autoturismului s-a constatat că acesta prezintă urme de efracţie, iar la verificarea prin intermediul unui service autorizat Braşov, a rezultat că s-au făcut intervenţii neautorizate la sistemul electronic, existând indicii temeinice că autoturismul este furat.
În continuarea cercetărilor, s-a procedat la livrarea supravegheată a autoturismului şi a numărul de înmatriculare, care a fost predat de către martori,  cetăţeanului bulgar S. MIRTCHEV. Cu această ocazie a mai fost depistat şi O. RAFFAELE, cetăţean italian, ce avea asupra sa copia unui act de identitate emis de către Italia, document ce cuprinde fotografia acestuia şi datele de identificare ale unui alt cetăţean Italian.
Din verificările efectuate a rezultat că în cursul anului 2012, cei doi cetăţeni străini au înmatriculat în România un număr important de autovehicule de lux, dintre care două autoturisme ce au fost furate din Italia, iar ulterior a rezultat că şi  autoturismul prezentat la RAR Brasov, pentru obţinerea certificatului de înmatriculare, are seria de şasiu falsificată prin ştergere şi este urmărit ca bun furat, de către autorităţile bulgare. Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile,  a celor doi străini pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Comentarii

Ultimă oră