Sari la conținut
hosmasina-este-un-vis-devenit-realitate-

În ajun de sărbători pascale, Centrul de îngrijiri paliative Hospice Casa Speranței a primit nu una, ci trei maşini, care sunt extrem de utile echipelor medicale ce fac vizite la domiciliu beneficiarilor.
Este vorba despre copiii şi adulţii care trebuie să înfrunte zi de zi provocarea unei curse nedrepte în lupta cu diagnosticul unei boli incurabile.
”Avem nevoie de mașini pentru ca asistenții medicali, medicii să poată ajunge la pacienți atât la cei aflați în Brașov, cât și la cei din împrejurimi. Este nevoie palpabilă, stRingentă și le mulțumim donatorilor ” a declarat Alexandru Pădureanu, director executiv Hospice Casa Speranţei Braşov
Reprezentanţii unei bănci au dorit să ofere un sprijin pacienţilor Hospice şi astfel au donat două autoturisme ce vor fi folosite pentru cei care au întâlnit durerea şi învaţă să trăiască cu ea. Cea de-a treia maşină a fost donată de Asociaţia Cetatea Braşovului.
”Cei de la Hospice fac lucruri minunate și cu siguranță vom fi și cu alte ocazii alături de ei” a spus Horia Bozgan, reprezentant bancă.
Numai în Braşov sunt peste 250 de pacienţi, adulţi şi copii care beneficiază de acest serviciu.
”Mașinile ne sunt foarte utile, pentru că de exemplu, pe pediatrie, ajungem și la copii aflați în Covasna ” a spus Codruţa Popa, asistent social Hospice Casa Speranţei
Pentru cei care poartă povara unui diagnostic nemilos, Hospice a devenit o a doua casă. Datorită personalului medical şi al voluntarilor, ei simt că aparţin cuiva şi că lumea îi tratează cu respect, fără a-i marginaliza. Povestea familiei Haghel din Săcele este una impresionantă. Din cei şapte copii, toţi cei cinci băieţi au de luptat cu un diagnostic nemilos: distrofie musculară. Iar de multe ori asistenții sociali sunt nevoiți să ajungă acasă la copii pentru a le oferi îngrijiri medicale.
Dintre serviciile oferite de Hospice Casa Speranței, îngrijirile paliative la domiciliu ocupă ponderea mai mare. Bolnavii în stadii avansate și terminale de boală preferă să fie îngrijiţi acasă de către personalul de specialitate.

Comentarii

Ultimă oră