Sari la conținut

„Hora Sânzienelor”, spectacol de Ziua Națională a României, la Reduta

hora-sanzienelor-spectacol-de-dans-si-muzica-de-ziua-nationala-a-romaniei-la-reduta

De Ziua Națională a României, Centrul-Cultural Reduta îi invită pe brașoveni și pe turiști la „Hora Sânzienelor", un spectacol de dans și muzică în care sunt prezentate artistic tradițiile și simbolurile poporului român, într-un mod captivant.


     Spectacolul a fost conceput din necesitatea adaptării la momentele prezente ale folclorului românesc. Vechiul și noul, tradiționalul și modernul sunt prezentate nu ca o anititeză, ci ca o trăire simbiotică. Cultura populară este vie și dinamică, astfel că aducerea în prezent a elementelor arhaice, face ca acest spectacol să fie potrivit oricărei vârste. Promovarea tradițiilor românești se face prin prezentarea într-un stil nou și modern a culturii populare.


   Povestea de dragoste dintre personajele principale, ocupă un loc central, caracterele fiind conturate prin transpunerea în dans a tipolopgiei țăranului român.


    Cei prezenți vor avea parte de un spectacol magic, în care supranaturalul și laicul își dau mâna, creând suspans și speranță.

Muzica acestui spectacol a fost concepută special pentru a evidenția bogăția ritmurilor și a reaminti spectatorului de simbolurile folclorului nostru prin adaptarea unor opere muzicale populare.


  Așadar duminică, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, toți iubitorii de frumos și de tradiții românești sunt așteptați începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta, la spectacolul „Hora Sânzienelor”.


   Intrarea la eveniment este liberă.

Comentarii

Ultimă oră