De Ziua Națională a României, Centrul-Cultural Reduta îi invită pe brașoveni și pe turiști la „Hora Sânzienelor", un spectacol de dans și muzică în care sunt prezentate artistic tradițiile și simbolurile poporului român, într-un mod captivant.

      Spectacolul a fost conceput din necesitatea adaptării la momentele prezente ale folclorului românesc. Vechiul și noul, tradiționalul și modernul sunt prezentate nu ca o anititeză, ci ca o trăire simbiotică. Cultura populară este vie și dinamică, astfel că aducerea în prezent a elementelor arhaice, face ca acest spectacol să fie potrivit oricărei vârste. Promovarea tradițiilor românești se face prin prezentarea într-un stil nou și modern a culturii populare.

    Povestea de dragoste dintre personajele principale, ocupă un loc central, caracterele fiind conturate prin transpunerea în dans a tipolopgiei țăranului român.

     Cei prezenți vor avea parte de un spectacol magic, în care supranaturalul și laicul își dau mâna, creând suspans și speranță.

  Muzica acestui spectacol a fost concepută special pentru a evidenția bogăția ritmurilor și a reaminti spectatorului de simbolurile folclorului nostru prin adaptarea unor opere muzicale populare.

   Așadar duminică, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, toți iubitorii de frumos și de tradiții românești sunt așteptați începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta, la spectacolul „Hora Sânzienelor”.

    Intrarea la eveniment este liberă.