Sari la conținut

Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată de administratorul judiciar Euro Insol şi a dispus închiderea procedurii insolvenţei Hidroelectrica SA. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel a Capitalei.
După anunţul de miercuri, guvernul poate să treacă la următorul pas şi să pregătească listarea pe bursă a unui pachet de 10% din acţiunile Hidroelectrica. De altfel, şeful executivului anunţa încă de săptămâna trecută că vrea ca, după ce compania revine pe piaţă, „imediat să declanşăm procedura de listare pentru pachetul minoritar”.
În plus, foarte important este cine va fi numit la conducerea companiei.
Pe profit. Hidroelectrica a intrat în insolvenţă la data de 20 iunie 2012. În urma măsurilor luate în ultimul an, în special prin denunţarea unor contracte păguboase, administratorul judiciar a anunţat că a adus compania pe profit. „În termeni reali, profitul brut la data de 31 mai 2013 este de 399 milioane lei față de o pierdere de 190 milioane lei înregistrată la data de 31 mai 2012”. În plus, „serviciul datoriei financiare pe termen mediu şi lung a fost onorat la scadenţă, Hidroelectrica SA achitând către instituţiile financiar bancare creditoare rate de capital în cuantum de 97.917.123 euro, respectiv dobânzi şi comisioane în sumă de 15.816.006 euro”, a precizat  avocatul Remus Borza, administratorul judiciar. Compania rămâne totuşi cu unele datorii, care vor fi reeşalonate.
Anunţul referitor la Hidroelectrica a fost primit cu entuziasm. „După aproape un an de zile, mă bucur că, în sfârşit, Hidroelectrica a depăşit situaţia dezastruoasă în care a fost afundată de PDL, revenind pe piaţă, pe profit. Este un succes al Guvernului în lupta cu «băieţii deştepţi»”, a transmis premierul Victor Ponta, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comentarii

Ultimă oră