Sari la conținut

Hărţile de zgomot ale municipiului Braşov arată depăşiri ale limitelor maxime normale

hartile-de-zgomot-ale-municipiului-brasov-arata-depasiri-ale-limitelor-maxime-normale

Conform noilor hărţi de zgomot, pe aproape toate arterele principale din oraş sunt depăşite limitele maxime pentru traficul rutier.

Noile hărţi de zgomot ale municipiului Braşov, date publicității recent, analizează principalele surse de zgomot, respectiv traficul rutier şi industria în orașul nostru.

Astfel, conform documentelor, limita maximă considerată normală pentru traficul rutier pe timp de zi/seară /noapte, respectiv 70 dB este depăşită pe Varianta Ocolitoare a municipiului Braşov, în zona Valea Timişului (pe DN 1, la intrarea în Braşov dinspre Bucureşti), pe strada Hărmanului, pe Calea Feldioarei (DN 13), pe strada 13 Decembrie, pe tronsonul strada Stadionului - Calea Făgăraşului (DN 1, la ieşirea din Braşov spre Sibiu), pe strada Mihail Kogălniceanu, pe Calea Bucureşti, pe Bulevardul Griviţei, pe strada Toamnei, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, pe Bulevardul Gării, pe strada 15 Noiembrie, pe strada Lungă, pe strada Alexandru Vlahuţă, pe strada Bârsei, pe strada Fagurului (segmentul din cartierul Stupini din DN 13), pe strada Fântânii, pe strada Aurel Vlaicu, pe strada Iuliu Maniu, pe strada Nicolae Iorga, pe Bulevardul Saturn, pe strada Mureşenilor, pe strada Lacurilor, pe strada Zizinului, pe strada Carpaţilor, pe strada Poienelor, pe Bulevardul Valea Cetăţii.


    În plus, exclusiv pentru traficul pe timp de noapte, când nivelul maxim este de maxim 60 de dB, se înregistrează depăşiri pe ocolitoarea Braşovului, în Valea Timişului, pe strada Hărmanului, Calea Feldioarei, pe strada 13 Decembrie, pe strada Stadionului, pe strada Făgăraşului, pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, pe Calea Bucureşti, pe Bulevardul Griviţei, pe strada Toamnei, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, pe strada Aurel Vlaicu, pe Bulevardul Gării, pe strada 15 Noiembrie, pe strada Lungă, pe Bulevardul Alexandru Vlahuţă, pe strada Bârsei, pe strada Fagurului, pe strada Fântânii, pe strada Iuliu Maniu, pe strada Nicolae Iorga, Bulevardul Saturn, pe strada Mureşenilor, pe strada Lacurilor, pe strada Zizinului, pe strada Carpaţilor, pe strada Poienelor şi pe Bulevardul Valea Cetăţii.

Se pare că poluarea fonică la Braşov vine exclusiv din traficul rutier (100%).

O altă sursă de zgomot, respectiv activitatea industrială, nu creează în Brașov probleme. Mai exact în hărţile de zgomot ale municipiului Braşov se menţionează că în cazul activităţilor industriale, valorile maxime permise pentru industrie, respectiv 65 dB (pentru indicatorul aferent perioadei zi/seară/noapte) şi 55 dB (pentru indicatorul aferent nopţii) nu sunt depăşite în nici o zonă a oraşului.


    Hărţile de zgomot ale Braşovului au fost actualizate de SC Enviro Consult SRL din Bucureşti, care a folosit ca element de referinţă anul 2016.

Hărţile strategice de zgomot pentru Municipiul Braşov au fost evaluate de către Comisia înfiinţată în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov.


    Hărţile strategice de zgomot pentru Municipiul Braşov au fost realizate atât pentru informarea cetăţenilor cât şi pentru reducerea nivelului de zgomot în zonele afectate și conservarea şi protejarea zonelor liniştite în Municipiul Braşov, prin măsurile luate în Planul de acţiune pentru reducerea zgomotului ambiental în Municipiul Braşov.

Comentarii

Ultimă oră