Sari la conținut

Harta României Mari, ruptă în Parlament de către un deputat socialist

harta-romaniei-mari-rupta-in-parlament-de-catre-un-deputat-socialist

Un ordin al ministrului Educației, Corina Fusu, ce prevede repartizarea în toate instituțiile de învățământ din țară, a Hărții României Mari, a stârnit dispute în Parlament.

Socialiștii și comuniștii s-au arătat indignați de inițiativa Ministerului, calificând-o drept o tentativă de destabilizare a situației din țară. Mai mult de atât, fracțiunea PSRM a solicitat ca ministrul Educației să vină în Parlament pentru a oferi explicații.

„Ministrul Educației a emis un ordin ca în toate școlile din țară să fie repartizată Harta României Mari și drapelul României. Suntem indignați că elevii sunt supuși acestui pericol. Noi nu trebuie să permite unor grupări cu interese pentru alte state să promoveze aceste idei unioniste. Considerăm că doamna Fusu trebuie să fie audiată, să spună de ce se întâmplă acest lucru”, a declarat Vlad Bătrâncea, deputat PSRM.

„Vreți voi sau nu, dar asta este Istoria. Voi umblați cu steaua în frunte, asta se poate, dar copiii nu au voie să afle istoria”, a venit cu o replică liderul PL, Mihai Ghimpu.

„Faptul că aceste materiale influențează materialul didactic nici nu discută nimeni, în afară de Ghimpu care nu a învățat nimic în viața lui. Trebuie de discutat în societate fiindcă cu așa atitudine nu vom merge departe”, a adăugat Mihai Ghimpu.

Iar liberal-democrații nu au susținut propunerea socialiștilor. Continuarea pe unimedia.info.

Comentarii

Ultimă oră