Sari la conținut

Hans E. Tischler, Consulul german de la Sibiu, în vizită la Braşov

hans-e-tischler-consulul-german-de-la-sibiu-in-vizita-la-brasov

Consulul german de la Sibiu, Hans E. Tischler, a efectuat astăzi, 31 ianuarie 2018, o vizita la Brașov. Oficialul a avut parte de o zi plină.

Prima întâlnire a fost cu profesorii secției germane a Școlii 12 – Peter Maffay urmată de inaugurarea noii hale de producție a companiei Premium Aerotec din Ghimbav care a ajuns deja la un număr de peste 800 de angajați (care produc șasiul avioanelor Airbus la Brașov).

La ora 13.00 acesta a ajuns la liceul Johannes Honterus, unde a fost întâmpinat de directorul școlii, Radu Chivărean, alături de cele doua directoare adjuncte Raluca Pietrareanu, Enikő Josza și inspectorul şcolar general, Ion Negrilă. Consulul a fost primit fastuos la Honterus de către corul liceului condus de profesoara Claudia Mirițescu cu cântecele „Siebenbürgenlied” și „Europa Kinderland”.

La fel ca și la Școala 12, la Honterus s-a discutat despre necesarul de cadre didactice care să predea în limba germană. În plus s-au mai purtat discuții despre clădirile școlii și de necesarul de renovare al acestora. Alta temă de discuție a fost schimbul de elevi prin parteneriate cu școli și licee din Germania.

Consilierul local Cristian Macedonschi a declarat: „Mă bucur de interesul arătat de către consulul Germaniei față de școlile cu predare în limba germană din Brașov și sunt sigur că, în limitele funcției deținute, va ajuta, în continuare, dezvoltarea a învățământului în limba germană la Brașov.”

După vizita de la liceul Honterus, Hans E. Tischler a vizitat școala profesională duala care a fost înființată anul trecut la Brașov la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu (intitulată sugestiv „Cool Academy”). Consulul a felicitat inițiativa.

„Parteneriatul dintre agenții economici și colegiile profesionale sunt indispensabile pentru formarea profesională duală, iar modelele de la Brașov, atât Școala Profesională Duala Kronstadt cât și Cool Academy sunt modele de bună practică pe care le va da domnul consul exemplu oriunde va avea ocazia”, a mai declarat consilierul local Cristian Macedonschi.

După discuțiile de la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu a urmat o scurta vizita la Bastionul Țesătorilor, unde oaspetelui i-a fost prezentată istoria orașului nostru, exemplificată de macheta din muzeu.

A urmat o vizită la fabrica de rulmenți din Cristian, INA Schäffler, cea mai mare investiție din județul nostru.

Directorul Sorin Poteraș, i-a prezentat fabrica, evoluția acesteia din 2002 până astăzi dar și previziunile de expansiune pentru următorii ani. INA Schäffler este cel mai mare angajator din județ, cu peste 4.400 de angajați, iar în următorii 2 ani, prin extinderea planificată va ajunge la peste 5.000 de angajați.

În cursul zile au continuat discuțiile despre dezvoltarea Brașovului la Universitatea Transilvania și la sediul Forumului German Brașov, iar seara consulul va participa la conferința Hotspot Brașov, organizata la Hotelul Kronwell de revista germană de business DeBizz.

Printre invitații conferinței se numără reprezentanți ai investitorilor germani din Brașov. Tema principală a conferinței este dezvoltarea Brașovului și prezentarea viziunilor de dezvoltare pentru următorii ani.

Comentarii

Ultimă oră