Sari la conținut

„Hamlet şi noi”, un spectacol - laborator, adaptare contemporană

hamlet-si-noi-un-spectacol-laborator-adaptare-contemporana

Centrul Cultural Reduta găzduieşte miercuri, 3 iulie 2019, de la ora 18:30, „Hamlet şi noi”, un spectacol - laborator condus de actriţa Antoaneta Cojocaru, organizat de Laboratorul de Artă.


   „Piesa este o adaptare contemporană, cu impact social, a piesei «Hamlet» de W. Shakespeare, care expune evoluţia personajelor lui Shakespeare, oglindă pentru societatea de astăzi.

Este un spectacol itinerant care se joacă în case de patrimoniu şi muzee cu scopul de a promova arhitectura caselor cu istorie şi locurile de importanţă culturală, parte din identitatea României, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă asupra degradării patrimoniului cultural urban.


  Spectacolul inspiră prin diversitatea formelor artistice pe care le pune în scenă (teatru, dans, muzică), performanţa actorilor şi viziunea regizorală a Antoanetei Cojocaru.

În plus, spectatorii vor lua parte la vizionarea unor proiecţii video, care potenţează jocul actoricesc şi evidenţiază ciclicitatea evenimentelor istorice şi actualitatea problematicii «a fi sau a nu fi». Spectatorii vor avea oportunitatea să vadă în scenă 20 de actori tineri, vii în simţire, care îşi asumă să pună în scenă realitatea pe care o trăiesc în România zilei de azi”, a transmis Maria Bucur, reprezentant al Laboratorului de Artă.


   Pentru finanţarea proiectului s-au obţinut bani de la Administraţia Fondului Cultural Naţional, intrarea fiind liberă, pe bază de rezervare la adresa de e-mail: anca@laboratoruldearta.ro.

Comentarii

Ultimă oră