Sari la conținut

Halep a câștigat primul meci de la Turneul Campionelor

halep-a-castigat-primul-meci-de-la-turneul-campionelor

Simona Halep a câștigat primul joc din cadrul Turneului Campionelor. Românca a trecut de Eugenie Bouchard din Canada, favorita numărul 5 și numărul 5 WTA cu scorul de 6-2,6-3, după o oră și opt minute de joc.

Simona Halep a început perfect primul său meci de la Turneul Campioanelor ce se desfășoară în Singapore. Jucătoarea din România, favorită numărul patru, a reușit să facă break încă din primul ghem, după ce Bouchard a avut 40-15. Halep și-a făcut apoi serviciul și a mai reușit un break ducând scorul la 3-0 în primul set. Simona a continuat să servească excelent și a dus scorul la 4-0. Românca a avut minge de 5-0 dar Eugenie Bouchard a reușit să o salveze și să câștige apoi primul său ghem din setul inaugural. Halep a servit excelent în continuare, loviturile sale de rever au fost foarte bine plasate și profitând și de nenumăratele greșeli neforțate ale canadiencei, românca a închis primul set cu scorul de 6-2.

Demonstrație de forță. Genie Bouchard a dat semne de revenire și și-a câștigat serviciul la 0 conducând în setul secund cu 1-0. Halep și-a făcut serviciul după care a reușit un break și conducea cu 2-1. Simona a continuat să servească foarte bine și a dus scorul la 3-1. La acest scor românca a avut două mingi de 4-1, dar Bouchard a reușit să le salveze și să-și facă serviciul. Canadianca Eugenie Bouchard, a cincea favorită a turneului din Singapore, a fost incapabilă să facă față jocului Simonei, care s-a deplasat excelent în teren și a dus scorul la 4-2. Bouchard și-a îmbunătățit jocul pe propriul serviciu și a reușit să revină la un singur ghem distanță de româncă, scor 4-3. Halep a servit în continuare foarte bine și a dus scorul la 5-3, după care a pus presiune pe serviciul lui Bouchard. Simona a avut două mingi de meci, Bouchard a făcut dublă greșeală și Halep a câștigat setul cu 6-3 și partida scor 6-2, 6-3. În primul meci din grupa roșie, Serena Williams a trecut de sârboaica Ana Ivanovici în două seturi, scor 6-4, 6-4.

„Aștept meciul cu Serena”. Imediat după încheierea partidei cu Eugenie Bouchard, Halep a declarat: „Am jucat bine, am fost agresivă și sunt foarte fericită că am debutat cu o victorie. Mă simt foarte bine aici la Turneul Campionelor și vreau să mă bucur de tenis. Am avut în față o jucătoare foarte bună, care este foarte tânără și care mai are multe de arătat pe terenul de tenis. Cred că și publicul a gustat acest spectacol și le mulțumesc tuturor celor care au venit să mă susțină. Sunt oameni care au fost și anul trecut alături de mine la Sofia la mini turneul campionelor și vreau să le mulțumesc pentru susținere. Abia aștept să joc împotriva Serenei Williams. Este cea mai bună jucătoare din lume, nu am avut ocazia să ne întâlnim în acest an și nu pot decât să promit că voi da totul și mă voi bate pentru fiecare punct”, a spus Simona Halep.

E a patra în lume. Jucătoarea Simona Halep a coborât pe locul 4, după ce săptămâna trecută a lipsit de la Kremlin Cup, iar Irina-Camelia Begu, finalistă la Moscova, a urcat pe poziţia 42, în ierarhia WTA.Halep, care anul trecut a câştigat turneul de la Moscova dar în acest an a preferat nu participe ca să fie pregătită pentru Turneul Campioanelor, a coborât de pe locul 3 pe 4, ea având 5.403 puncte. Irina-Camelia Begu, învinsă de Anastasia Pavliucenkova în finala Kremlin Cup, a urcat de pe 61 pe 42, cu 1.201 puncte. Monica Niculescu se menţine pe locul 47, cu 1.110 puncte, iar Sorana Cîrstea a coborât de pe poziţia 93 pe 94, cu 606 puncte.

Între primele 200 de jucătoare din lume se află şi Alexandra Dulgheru, care a coborât de pe 103 pe 107, cu 531 de puncte, şi Andreea Mitu, care a urcat de pe 136 pe 133, cu 439 de puncte. Pe primul loc în clasamentul mondial se află americanca Serena Williams, cu 7.146 de puncte, urmată de Maria Şarapova (Rusia, 6.680 de puncte) şi Petra Kvitova (Cehia, 5.597 puncte). Pe locul 5, după Simona Halep, se află adversara de ieri a româncei la Turneul Campioanelor, sportiva canadiană Eugenie Bouchard, cu 4.523 de puncte. Conform wtatennis.com, Bouchard a urcat de pe locul 7 şi a reuşit performanţa de a deveni prima reprezentantă a tenisului canadian care ajunge în top 5. Până în prezent niciun sportiv din Canada nu a mai ajuns între primii 5 în clasamentul WTA sau în clasamentul ATP.

Poziţiile 6-10 în clasamentul WTA sunt ocupate de Agnieszka Radwanska (Polonia, 4.441 puncte), Ana Ivanovici (Serbia, 4.390 puncte), Caroline Wozniacki (Danemarca, 4045 puncte), Na Li (China, 3.970 puncte) şi Angelique Kerber (Germania, 3.480 puncte).

Comentarii

Ultimă oră