Sari la conținut
hai-la-meci

De ce nu trebuie să lipsești sâmbătă de la meci? De ce trebuie să încurajezi echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov în Final Four-ul Cupei României? La aceste întrebări există zeci de răspunsuri, dar am să înșir doar câteva argumente care te vor face să îți dorești să mergi la sală și să le încurjezi pe „olimpice”.

  1. Brașovul este cel mai frumos oraș din România, are cei mai frumoși oameni și acum are ce ami frumoasă echip de baschet din țară. Cu sigurnață avem și suporteri, care sunt convins că vor demonstra la semifinala de sâmbătă și la finală că Brașovul are cei mai frumoși suporteri din România.
  2. Echipa de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov, a avut un parcurs fantastic în sezonul regulat al Ligii Naționale, reușind să încheie campionatul pe poziția a doua a clasamentului și să se califice în play-off. Ba mai mult, Pesovic și compania sunt calificate în semifinalele Cupei României, unde vor juca sâmbătă contra fetelor de la Phoenix Galați. Brașovencele au șansa de a juca duminică, în fața propriilor suporteri cu un trofeu pe masă. Rezultatele obținute de Olimpia CSU Brașov sunt fantastice dacă le raportăm la bugetul echipei, unul dintre cele mai sărace din Liga Națională. Mai mult decât atât, junioarele, inclusiv Ana Ferariu nu sunt recompensate financiar, ele jucând gratis la echipă.
  3. Dacă încă nu v-ați convins că merită să veniți și să suțineți această echipă, vă spun că nu mai puțin de șapte jucătoare și doi antrenori de la Olimpia CSU Brașov, fac parte din diferitele loturi naționale. Gabi Irimia și Ana Ferariu sunt componente ale lotului de senioare, la U 18 Olimpia este reprezentată de Iulia Brezoi și de antrenorul Nenad Marinkovic, Maria Ferariu și Teodora Chirilă fac parte din național de U16 a României, iar Andra Haas este componentă de bază a echipei de 3x3. Antrenorul Dan Calancea este principalul lotului național de tineret, iar vedeta Olimpiei, Biljana Pesovic face parte din selecționata Serbiei, campioana europenă în exercițiu.
  4. Olimpia CSU Brașov și antrenorul Dan Calancea au promovat în ultimii ani baschetbaliste foarte tinere pe prima scenă a baschetului românesc. Anul acesta Maria Ferariu a debutat în Liga Națională la doar 15 ani. Ea a făcut parte chiar din starting five-ul formației de sub Tâmpa la jocul câștigat în deplasare cu Universitatea Cluj și în cele 28 de minute jucate a reușit să înscrie 7 puncte.
  5. După ce anul trecut a câștigat titlul de „top rebounder”, americanca Olimpiei, Carla Bartee și-a câștigat în acest sezon supranumele de „Miss Double-Double”, ea terminând 14 partide din acest sezon în double digits la două categorii statistice, puncte și recuperări.
  6. Nou vedetă de sub Tâmpa, Biljana Pesovic a adunat cele mai multe voturi, 481, din partea publicului, pentru selecționata Sud, la All Star Game 2016 Brașov. Antrenorul Dan Calancea a fost cel mai votat dintre tehnicienii din prima ligă cu 418 opțiuni.
  7. Jucătoarele străine care au activat de-a lungul timpului la Olimpia au făcut o foarte bună imagine orașului nostru în țările din care provin. De exemplu, Chicaho Tribune a publicat un interviu cu fostul conducător de joc al echipei brașovene Britney Jones, iar americanca a vorbit la superlativ despre frumusețea Brașovului și despre oamenii de aici.

Cu siguranță mai sunt o mulțime de alte motive pentru care trebuie să veniți și să suțineți această echipă, dar vă las să le descoperiți sâmbătă și duminică la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”.

Comentarii

Ultimă oră