Primăria Braşov a anunţat că au fost începute reparaţiile la grupul statuar Horea, Cloşca şi Crişan, de pe Bulevardul Griviţei, de lângă Corpul V al Universităţii Transilvania din Braşov.

  După ce anul trecut s-au executat lucrări de reparații la statuia lupoaicei din fața Primăriei (Lupa Capitolina) și la bustul lui Ciprian Porumbescu din Parcul Andrei Șaguna, anul acesta au început lucrările de reabilitare a statuii lui Nicolae Titulescu din Parcul Central (zona fiind în şantier de mai bine de o lună) , iar săptămâna trecută au fost demarate lucrările de întreținere și reparații la grupul statuar Horea, Cloșca și Crișan, de pe Bulevardul Griviței.

  „Într-o primă etapă, depunerile de pe statui vor fi curățate cu o substanță specială, după care, în cea de a doua etapă, vor fi refăcute plăcile de mozaic degradate. Având în vedere mărimea asamblului, specificitatea și amploarea lucrărilor este greu de estimat, în acest moment, durata lucrărilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

  Într-o primă fază lucrările de artă sunt spălate cu soluţii, iar porţiunile crăpate sunt acoperite prin tehnici speciale.