Sari la conținut

Grup 74 – concert aniversar în Piaţa Sfatului

grup74-concert-aniversar-in-piata-sfatului

După 40 de ani, din nou împreună. Trupa braşoveană Grup 74 a pregătit un concert aniversar care se vrea o surpriză atât pentru cei care îi ştiu piesele, cât şi pentru cei mai tineri dintre spectatori. Evenimentul va avea loc vineri, 8 august, de la ora 17, în Piaţa Sfatului.
În 1974, câţiva tineri dornici de a face muzică de calitate înfiinţează Grup 74, o trupă pop rock ce debutează la Casa de Cultură a Studenţilor. Urmează apariţii la cele mai importante la festivaluri din ţară.
„Ascultând Beatles, Rolling Stone, am dorit să fiu parte din această latură a muzicii şi chiar am devenit UN rocker. Aveam plete, iar din cauza lor am avut şi necazuri la facultate” îşi aminteşte Sandu Albiter, membru fondator Grup 74.
„Aveam plete, şi când m-am dus prima dată la liceu, femeia de serviciu a vrut să mă bată cu mătura deoarece a crezut că sunt un golan „ povesteşte cu zâmbetul pe buze Mihai Avram – fost membru Grup 74.
Şi după ’90 trupa a avut succes, având numeroase concerte atât în ţară cât şi în străi­nătate.
„Am participat la Galele de rock de la Costineşti şi am făcut o foarte bună impresie. Era prima dată când Grup 74 venea cu un material strict hard rock. Era pe scenă alături de Iris, Cargo, Holograf şi alte trupe foarte în vogă la vremea aceea „ a adăugat Adrian Văluşescu – fost membru Grup 74.
Trupa a continuat să cânte până aproape de anul 2000. O parte din cei 50 de muzicieni care au făcut parte din formaţie începând cu anul 1974 au continuat să cânte şi după ce au plecat, iar alţii s-au orientat către alte domenii.
„Eu în prezent încă mai compun piese, pentru că nu te poţi desprinde complet de vremea aceea”  a precizat Mircea Crişan – fost membru Grup 74.„Acum sunt director al unei multinaţionale, în domeniul financiar „ spune George Irimescu – fost membru Grup 74.Mircea Vanca a cântat cu Grup 74 încă de la înfiinţare. La concertul aniversar de pe 8 august nu va cânta la flaut aşa cum o făcea pe vremuri.

„Voi aduce pe scenă publicului câteva arii de operă, pentru că între timp, în aceşti 30 de ani, meseria mea este cea de cântăreţ de operă” spune Mircea Vanca – fost membru Grup 74.
La iniţiativa lui Sandu Albiter, cel care a fost liderul trupei, o parte dintre foştii colegi vor susţine un concert aniversar – 40 de ani Grup 74 . Ei repetă de zor de câteva săptămâni, pentru concertul de săptămâna viitoare.

Comentarii

Ultimă oră