Sari la conținut

Gripa continuă să creeze probleme în Brașov

gripa-continua-sa-creeze-probleme-in-brasov

Gripa noastră neaoşă: peste 6.600 de bolnavi în săptămâna 10-16 februarie la nivelul întregii țări şi 45 de morţi din cauza ei!

11 unităţi de învăţământ, închise parţial, ieri, la Braşov!

Gripa obişnuită nu pare să mai capteze maxima atenție a românilor, căci nimeni nu mai vorbeşte decât despre coronavirus.


    Asta în ciuda faptului că, de exemplu, în săptămâna 10-16 februarie, în România au fost întregistrate peste 6.600 de gripe, potrivit CNSCBT.

De asemenea, ieri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţa că a fost înregistrat al 45-lea deces din acest sezon, din cauza gripei obişnuite…


   În judeţul Braşov, în 11 unităţi de învăţământ au fost, luni, suspendate cursuri, doar la anumite grupe de grădiniţă sau în anumite clase, unde au fost depistate mai mult de trei cazuri de gripă.


    Potrivit centralizării făcute la Ministerul Educaţiei, în judeţul Braşov, închise parţial au fost Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa Bucuriei” Nr. 11 Braşov, Grădiniţa cu Program Prelungit „Dinţişori de Lapte” Nr. 23 Braşov, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 15 Braşov, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 Braşov, Şcoala Gimnazială Nr. 12 Braşov, Şcoala Gimnazială Nr. 14 Braşov, Şcoala Gimnazială Nr. 19 Braşov, Şcoala Gimnazială Nr. 2 „Diaconu Coresi” Braşov, Şcoala Gimnazială Nr. 25 Braşov, Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 „Furnicuţa” Zărneşti.


    Potrivit recomandărilor de la Ministerul Educţaiei, la trei cazuri de gripă confirmate, într-o clasă, cursurile sunt suspendate acolo. De asemenea, dacă peste 20% dintre elevii unei şcoli lipsesc trei zile consecutive, din cauza gripei, orele vor fi suspendate în unitatea de învăţământ respectivă.

Comentarii

Ultimă oră