Sari la conținut
gripa-a-facut-prima-victima-la-brasov

Un bărbat internat cu gripă a murit la Spitalul de Boli Infecţioase. Internate mai sunt două cazuri potenţial severe.


    Un bărbat în vârstă de 77 de ani, internat cu gripă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, medicii spunând că avea gripă de tip A şi alte afecţiuni, nefiind vaccinat.

Potrivit medicului Ramona Ionescu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, bărbatul avea diabet, precum şi alte afecţiuni şi era nevaccinat. „Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecţie bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puţin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu.

Bărbatul a decedat în noaptea de 18 spre 19 ianuarie 2019. „A fost resuscitat, dar a fost un pacient cu multe tare, comorbidităţi, venit destul de târziu”, a mai spus managerul Spitalului.

  În prezent, în spitalul braşovean „mai sunt 2 cazuri potenţial severe, dar în acest moment nu e nimeni de transferat în ATI”, a menționat a declarat dr. Ramona Ionescu.


   De la debutul sezonului 2018-2019, în România, au murit 26 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru Mediafax, că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că în prezent cazurile de îmbolnăviri au depăşit numărul estimat.

În acest sezon, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Braşovul a primit, în acest sezon, 20.060 de doze de vaccin, iar 18.893 de persoane s-au imunizat împotriva gripei. În prezent, Braşovul mai are peste 1.000 de doze de vaccin antigripal, iar Ministerul Sănătăţii urmează să trimită doze suplimentare, la solicitarea DSP, care pregăteşte în prezent un necesar.

Medicii precizează că vaccinarea antigripală este potrivită şi eficientă și în luna ianuarie, deși perioada ideală de vaccinare este la începutul sezonului, adică septembrie, octombrie, noiembrie.

Comentarii

Ultimă oră