Sari la conținut

Greva profesorilor din Brașov, amânată până la toamnă

greva-profesorilor-din-brasov-amanata-pana-la-toamna

Aproximativ o mie de profesori din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Buzău, au pus lacătul pe şcoli timp de câteva ore, în semn de protest faţă de Legea salarizării cadrelor didactice.

În schimb, liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au anunţat că la nivel naţional nu au fost întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale, chiar dacă nemulţumirea angajaţilor din învăţământ este „profundă”.

Liderii au precizat că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017-2018. Nici la Braşov nu a fost declanşată greva deoarece nu a fost întrunit procentajul necesar, ci doar aproximativ 25%.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a anunţat că le-a transmis liderilor sindicali că dacă declanşează greva, ministerul îi va acţiona în judecată deoarece nu au respectat etapele legale.

În plus, el a făcut un apel către părinţi să-şi ducă copiii la şcoală, iar profesorilor să-şi desfăşoare în continuare activităţile la clasă. Pavel Năstase a mai spus că până în momentul de faţă, şcoala îşi desfăşoară activitatea în mod normal, iar examenul de bacalaureat este în derulare în toată ţara.

Comentarii

Ultimă oră