Sari la conținut

Ioana Vlase, sora eroului martir Nicuşor Vlase este la un pas de a rămâne fără casă.  Acesta protestează în cimitirul Eroilor din Centrul Braşovului faţă de decizia Judecătoriei Cîmpulung Muscel, care a dat câştig de cauză avocatului Mihai Brebenel, într-un proces de revendicare care vizează casa familiei Vlase.

Zece ani de procese. „Am ajuns la această formă extremă de protest pentru că de zece ani suntem în proces cu avocatul Mihai Brebenel”, spune braşoveanca. Părinţii Ioanei Vlase au cumpărat o casă pe Strada de Mijloc numărul 49 în anul 1997 de la RIAL cu acte în regulă.

Erou martir. Acum familia Vlase se aşteaptă să fie evacuată în orice moment. Femeia spune că a luat decizia de a protesta pentru a-şi ajuta părinţii, care de 20 de ani se luptă cu sistemul juridic din România. „A spus mama trebuie să fac ceva să continui lupta fratelui meu, voi aţi făcut destul, nu se mai poate, după 20 de ani respectul pentru familia unui erou martir este zero”, a spus Elena Vlase mama eroului martir. „Doresc prin acesta să fie un semnal de alarmă de asta am si recurs la acestă formă de protest. Poate ministerul justiţiei sau CSM-ul mai ales CSM-ul va trimite o comisie de anchetă să intermedieze acest caz”, a precizat protestara Ioana Vlase.

La CEDO. Contactat telefonic avocatul Mihai Brebenel dă asigurări că familia Vlase nu va rămâne fără casă. Pe lângă procesul de revedicare, familia Vlase mai are şi un alt proces de data acesta cu Statul Român. Acesta a ajuns la C.E.D.O., şi se cere dezvăluirea adevărului şi pedepsirea vinovaţilor pentru moartea lui Nicuşor Vlase. „Faptul că s-a tergiversat aflarea adevărului ne-am adresat Curţii  Europene a drepturilor omului care sperăm că ne va face dreptate într-un final pentru că este cumplit ce se întâmplă”, a mai subliniat Elena Vlase. Ioana Vlase a spus că intenţionează să rămână în greva foamei până în momentul în care Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiţiei sau o altă instituţie se va sesiza în legătură cu procesul de revendicare.

Sorin Focşa

Comentarii

Ultimă oră