Sari la conținut
greu-in-liga-i

Corona Braşov a pierdut şi al doilea joc disputat pe prima scenă a fotbalului românesc, scor 0-3, în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

Echipa condusă de Nae Manea nu reuşeşte să adune puncte nici după etapa a doua din Liga lui Mitică. Coman şi compania au pierdut clar duelul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, formaţia de sub Pietricica impunându-se cu scorul de 3-0 (1-0). Meciul a început practice de la 1-0 pentru gazde care au deschis scorul în minutul trei al partidei. Achim a reluat în poarta goală o minge ricoşată din bară după un şut a lui Jula. Coman a avut şansa să restabilească egalitatea înainte de pauză, dar şutul său din unghi a lovit bara porţii nemţene. Chiar dacă au dominat jocul nemţenii au reuşit să marcheze golul doi abia în minutul 70, când Golubovic a reluat în poartă centrarea perfectă a braşoveanului Marian Constantinescu. Lipsa de experienţă a lui Horia Popa s-a văzut în minutul 83, când mijlocaşul braşovean a făcut un fault dur asupra lui Stana şi a văzut direct cartonaşul roşu. Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, Ceahlăul a stabilit scorul final. Marc l-a învins pe goalkeeperul Coronei după o reluare a lui Dumitraş. Astfel după două runde scurse din acest sezon, Corona nu a acumulat niciun punct şi nici nu a reuşit să înscrie. Singurii jucători care au arătat ceva în partida de la Piatra Neamţ au fost portarul Traian Marc, care a limitat pe cât a putut proporţiile scorului şi căpitanul Ioan Coman, care s-a zbătut de unul singur în atacul Coronei.

Diferenţă mare între prima şi a doua divizie. Tehnicianul Coronei, Nicolae Manea, era dezamăgit la finalul jocului cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Echipa san u a acumulat niciun punct în primele două etape şi nici nu a reuşit să înscrie. Manea crede că diferenţa dintre prima şi a doua divizie de fotbal din România este foarte mare şi spune că are nevoie de întăriri. „La 3-0 nu poţi să comentezi prea multe, rezultatul spune tot. Au fost nişte momente în joc în care nu a fost prea mare diferenţă. Am primit gol în minutul doi, nici nu m-am pus bine pe bancă. Am echilibrat apoi jocul. Contactul cu prima ligă e destul de greu pentru unii. Am avut mare încredere în ei şi am vrut să păstrez tot lotul care a promovat în prima ligă, chiar şi în prima etapă am folosit opt jucători din vechiul lot. Dar e diferenţă mare între prima divizie şi a doua. Sunt mulţi jucători peste care au trecut anii şi le e destul de greu să se exprime. Au alergat cât au putut, au avut şi momente bune de joc, dar prea puţin pentru o echipă care vrea să câştige un punct. Dintre toate nou-promovatele, noi suntem cei mai oropsiţi. Fără gol marcat, am primit patru deja! Fundaşilor ar trebui să le dea mult de gândit gabaritul pe care îl au. I-am întrebat: „pe voi v-au lăsat să daţi cu capul aşa des cum i-aţi lăsat voi?” Vine un joc şi mai greu, cu Astra, o echipă care este pe val şi joacă fotbal. Adevărul e că trebuie să mai aducem jucători. Avem doi uruguayeni care se pregătesc cu noi, dar nu le-a venit cartea verde", a declarat Manea.

Şcoala germană. Antrenorul Ceahlăului, şcolit în Germania, a reuşit să impună filozofia fotbalului german la Piatra Neamţ, iar Golubovici şi compania arată foarte bine.„Este normal să te bucuri dacă dai gol în primele minute, am avut şansa asta şi a fost un plus pentru moral. După gol trebuia să facem un presing mai agresiv. Am întâlnit o echipă organizată, dar am vorbit cu băieţii să avem atitudine în continuare. După al treilea gol s-a terminat meciul, creştem de la joc la joc. În continuare trebuie să facem partide şi mai bune. Fiecare meci este ca o finală pentru noi, vom juca la victorie şi vedem în luna mai cum terminăm. Am pornit de jos, iar acum împreună cu băieţii vreau să realizăm lucruri frumoase la Piatra Neamţ. Suntem o familie, din acest motiv ne-am strâns la mijloc. Aşa se procedează şi în Germania, jucătorii se felicită între ei, nu îl copiez pe Reghe", a spus Miriuţă.

Manea aşteaptă întăririle. Pentru Corona urmează un duel foarte greu pe propriul teren în compania formaţiei Astra Giurgiu. Antrenorul trupei de sub Tâmpa speră ca până la ora jocului să rezolve transferul mijlocaşului Alexandru Neacşa şi îşi doreşte ca cărţile verzi ale uruguayenilor Nicolas Rodriguez şi Gino Aguire să ajungă la Braşov pentru ca cei doi să poată fi legitimaţi. Oficialii braşoveni încearcă în această săptămână să-i transfere pe mijlocaşul portughez Jaime Braganca, pe mijlocaşul brazilian Joao Marcos şi pe fundaşul uruguayan Herrera.

Ceahlăul Piatra Neamţ – Corona Braşov 3-0 (1-0)

Au marcat: Achim 3’, Golubovici 69’, Marc 88’

Ceahlăul Piatra Neamţ: Jovic - Dumitraş, Marc, Cânu (Ichim 73’), Cazan - Garcia (Gheorghiu 64’), Achim, Stana, Constantinescu – Golubovic (cpt.), Jula (Hasani 79’).

Antrenor: Vasile Miriuţă

Corona Braşov: Marc - Forika, Damian, Ilie, Kanon - Arce, Dâlbea, Stângă (Popa 74’), V. Munteanu (Buş 54’, Ene 72’) – Pastor – Coman (cpt.).

Antrenor: Nicolae Manea

Cartonaşe galbene: Cazan, Constantinescu, Stana – Arce, Florin Ilie

Cartonaş roşu: Horia Popa (minutul 83)

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad)

Asistenţi: Daniel Hulubei (Vaslui), Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe)

Rezervă: Emil Voicu (Bacău)

Observatori: Sorin Boca (Iaşi), Romulus Chihaia (Bucureşti)

Comentarii

Ultimă oră