Sari la conținut

Gregorian Bivolaru este audiat la Poliţia Capitalei

gregorian-bivolaru-este-audiat-la-politia-capitalei

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este audiat, la ora transmiterii acestei ştiri, la Poliţia Capitalei într-un dosar în care se investighează modul în care a reuşit să plece din ţară, au confirmat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Scopul anchetei este de a stabili dacă Gregorian Bivolaru a fost ajutat să fugă din ţară, şi, în cazul în care se confirmă că a primit ajutor, cine sunt persoanele care au intervenit. Agenţia MEDIAFAX a scris, în exclusivitate, imediat după aducerea în ţară a lui Bivolaru, că structuri ale MAI au demarat o anchetă cu scopul de a stabili cine l-a ajutat pe liderul MISA. Vizate de anchetă sunt atât persoane cât şi instituţii ale statului român.

Suspiciunile autorităţilor sunt întărite şi de declaraţia pe care liderul MISA a dat-o la momentul capturării, în Franţa. Bivolaru le-ar fi spus poliţiştilor, în timpul audierilor de la Paris, printre altele, că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui.

"Vă rog să înţelegeţi. Dacă mă trimiteţi în România nu îmi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate", ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare, au confirmat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

La puţin timp după extrădarea sa, Gabriel Andreescu, fondator al APADOR-CH, i-a solicitat preşedintelui Iohannis graţierea, conform textului unei "scrisori-apel", transmisă de biroul de presă al MISA.

Liderul MISA a plecat din România în anul 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

Mediafax

Comentarii

Ultimă oră