Sari la conținut

Olympus Dairy a cerut să fie recunoscut ca acţionar strategic al companiei braşovene.
Compania Olympus Dairy Industry din Baraolt, parte a grupului grecesc Tyras, a solicitat recunoaşterea sa ca acţionar strategic al firmei braşovene Prodlacta, se arată într-un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.
Vor un nou Consiliu de Administraţie. Compania grecească, care deţine 23,45% din titlurile producătorului braşovean de lactate, doreşte din nou alegerea unui nou Consiliu de Administraţie al Prodlacta prin metoda votului cumulativ. Olympus Dairy Industry susţine că are resursele economice necesare „în a ajuta Prodlacta să treacă cu succes de perioada de recesiune economică şi în a-şi menţine poziţia pe segmentul de piaţă în care activează, prin adoptarea planurilor strategice operaţionale pe care Olympus le va înainta societăţii”.
Au încercat majorarea capitalului. În acest moment, compania Prodlacta este controlată de Asociaţia Salariaţilor, care are 41,75% din titluri, un alt acţionar important fiind AVAS cu 18,14%. Grecii au propus anul trecut majorarea capitalului social al Prodlacta cu 25,5 milioane de lei, din care şase milioane de lei urma să fie doar aportul său, în vederea rentabilizării societăţii braşovene. Propunerea a fost, însă, respinsă de ceilalţi acţionari, care nu au fost de acord nici cu propunerea Olympus de revocare a Consiliului de Administraţie.

Executaţi de Fisc. Administrarea Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii Braşov a anunţat organizarea unei licitaţii pentru vânzarea unui „aplicator de capace pentru linia UHT de ambalare lapte”. Preţul de pornire al licitaţiei este de 614.700 de lei (fără TVA), aceasta urmând să aibă loc pe 5 mai. Compania are debite la bugetul de stat, singurul creditor amintit fiind Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Potrivit site-ului ANAF, datoriile companiei către bugetul statului sunt de 1,173 milioane de lei, majoritatea din TVA – 910.368 lei, dar şi din neplata impozitului pe venitul din salarii – 56.742 lei.

Comentarii

Ultimă oră