Sari la conținut

Grecii de la Olympus exportă trei sferturi din producția de la Hălchiu

grecii-de-la-olympus-exporta-trei-sferturi-din-productia-de-la-halchiu

Producătorul elen de lactate Olympus, care operează din 2011 Fabrica de Lapte din Hălchiu, lângă Braşov, așteaptă să vadă efectele reducerii TVA la produsele de bază la 9 %, în această categorie urmând să intre și laptele. Deocamdată, trei sferturi din producția grecilor de la Brașov ia calea exportului, scrie bizbrasov.ro.

Compania are în plan pentru 2015 investiţii de 5 până la 8 milioane de euro în utilajele din fabrică. În 2013 a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 30% faţă de 2012, atingând 55 de milioane de euro şi a intrat pe profit, la doar doi ani de la deschiderea fabricii de la Hălchiu, iar pentru anul trecut anunțurile anterioare vizau o creștere a business-ului cu 35%.
Din datele APRIL, patronatul din industria lactatelor, românii consumă tot mai puţin, iar importurile ieftine influenţează negativ piaţa. Fabrica de Lapte a grecilor de la Olympus produce acum la 60% din capacitate, faţă de 30% în 2011 când oficialii companiei spuneau că unitatea va tura motoarele la maximum în 2014, când exportul va ajunge la 60% din producţia totală.

Comentarii

Ultimă oră