Sari la conținut

Grădina Zoologică Brașov își va redeschide porțile pentru vizitatori

gradina-zoologica-brasov-isi-va-redeschide-portile-pentru-vizitatori

 Cum va fi la Zoo, în prima etapă de relaxare: Vor fi deschise numai zonele aflate în aer liber. Vizitatorii sunt obligaţi să respecte măsurile privind distanţarea socială. Distanţa de 1,5 m trebuie păstrată şi faţă de animale.

Din 19 mai 2020, braşovenii vor putea să meargă, din nou, la Grădina Zoologică, după ce aceasta a fost închisă în 24 martie 2020, după instituirea stării de urgenţă.

Vor fi deschise numai zonele aflate în aer liber, urmând ca Planetariul, Turul virtual safari, Clădirea exotică şi Casa maimuţelor să fie accesibile publicului vizitator când se vor primi „noi ordine”.


   De asemenea şi în spaţiile deschise, accesul publicului se va face după nişte reguli stricte. Astfel, potrivit conducerii Grădinii Zoologice Braşov, la casierie, vizitatorii sunt obligaţi să respecte măsurile în vigoare privind distanţarea socială şi prevenirea răspândirii noului coronavirus - păstrarea distanţei minime de 1,5 metri, purtarea măştilor şi a mănuşilor. De asemenea, clienţilor li se recomandă să plătească biletul de intrare cu cardul.

  Intrarea prin faţă, ieşirea pe poarta laterală

În interiorul Grădinii Zoologice trebuie respectate regulile de distanţare socială, atât între vizitatori, cât şi între vizitatori şi îngrijitori sau chiar între vizitatori şi animale. „Vizitatorii sunt rugaţi să nu urce pe gardurile de separare, să nu se aplece peste acestea şi să nu încerce sub nici o altă formă să se apropie de animale la mai puţin de 1,5 metri”, a anunţat conducerea Grădinii Zoologice Braşov.

Ieşirea vizitatorilor se va face pe la poarta dinspre parcarea mare, conform indicatoarelor direcţionale. Excepţie vor face vizitatorii cu cărucioare pentru copii şi persoanele cu dizabilităţi care se deplasează în scaun cu rotile. Aceste categorii de vizitatori vor utiliza pentru ieşire calea principală de acces în zoo - poarta de intrare de la casierie.

„În situaţia în care se impune limitarea numărului de vizitatori care pot fi admişi în acelaşi timp în incinta grădinii zoologice şi acest număr va fi depăşit, ne rezervăm dreptul de a anunţa vizitatorii de la intrare că s-a atins numărul maxim permis, iar aceştia vor fi rugaţi să aştepte până când accesul lor în grădina zoologică va fi permis”.


  Grădina Zoologică Braşov va fi deschisă de marţi până duminică, între orele 09.00 şi 20.00. În zilele de luni va fi închisă.

Comentarii

Ultimă oră