Sari la conținut
gospodarii-inundate-la-cincsor

Şapte gospodării au fost inundate, în noaptea de luni spre marţi, în localitatea Cincşor din comuna Voila, judeţul Braşov.


Apa scursă de pe versaţi a intrat în două bucătării şi mai multe pivniţe, astfel că pompierii din Făgăraş şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei au intervenit pentru evacuarea apei.

„A intrat apa în beciuri şi în două bucătării care au fost mai joase. Mai sunt câteva scurgeri, dar este zona inundabilă în care, de fiecare dată când plouă mai tare, e o problemă. Noi am făcut lucrări de decolmatare, că dacă nu era mult mai grav”, a explicat Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

Amintim că luni după amiază, pârâul care străbate satul Paltin din comuna Şinca Nouă şi-a ieşit din matcă şi a inundat câteva grădini. Din fericire, gospodăriile nu au fost afectate. Potrivit căpitanului Ciprian Sfreja, ISU Braşov a intervenit pentru decolmatarea unui pod, deplasându-se la faţa locului o autospecială cu apă şi spumă şi preventiv, un echipaj SMURD.

Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni şi de noaptea de luni spre marţi au produs viituri şi inundaţii locale în 106 localităţi din 24 de judeţe - Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea, precum şi în Bucureşti.

Comentarii

Ultimă oră