Echipa Panoramio va retrage serviciul Google Panoramio, din noiembrie 2016. În cele din urmă Panoramio va fi închis.


  Încă din 2014, echipa Panoramio şi-a anunțat intenția de a retrage Panoramio, în scopul investirii eforturilor în îmbunătățirea experiențelor de partajare a fotografiilor direct în Hărțile Google. Ca răspuns la feedback-ul utilizatorilor, însă au fost amânate aceste planuri.

Între timp s-a lucrat pentru a adăuga noi caracteristici hărților, care să schimbe în mai bine nivelul de care până acum ne-am bucurat la Panoramio.

 „Astăzi, cu instrumente de încărcare a fotografiilor în Hărțile Google (Google Maps) și programul nostru Ghizi Locali (Local Guides), oferim opțiuni mai ușoare pentru a partaja fotografiile cu o comunitate activă și în creștere. Ca atare, ne-am decis să închidem acum Panoramio. Pentru a face această tranziție mai ușoară, vă vom oferi mai multe opțiuni pentru a continua distribuirea fotografiilor prin intermediul altor servicii. Dacă doriți, puteți exporta, de asemenea, toate datele și în altă parte” ne explică echipa Panoramio.

 Pentru a înţelege mai bine ce presupune dispariţia acestui serviciu, am cerut explicaţii tot de la echipa Panoramio.

 „Pentru că ați conectat profilul dvs. Panoramio, cu un cont Google+, toate fotografiile Panoramio, vor fi copiate în arhiva Google la rezoluție completă după ce Panoramio dispare. Aceste fotografii copiate nu vor afecta cota de stocare permisă de Google. Fotografiile dvs. din Panoramio, care apar în Hărți Google vor continua să apară în Hărțile Google. Vor dispărea doar dacă le ștergeți mai târziu de la panoul Hărți Contribuții.

 După 4 noiembrie 2016, veți continua să aveți acces la fotografiile dvs. în Panoramio timp de un an, dar nu veți mai putea adăuga noi fotografii, aprecieri sau comentarii.

  Sfaturi:

 1) Păstrați fotografiile în Arhivă

  Vor fi copiate automat fotografiile Panoramio, în arhivă Albumul Google când Panoramio este retras în noiembrie 2017. Toate fotografiile care apar în Hărțile Google astăzi vor continua să apară și mai departe. Fotografiile astfel copiate nu vor utiliza spațiul din cota de stocare al utilizatorului serviciilor Google.

 2) Fotografiile se vor exporta într-un fișier zip local.  Accesați takeout.google.com și urmați instrucțiunile de acolo.

 Dacă preferați să nu mai partajați cu fotografiile dvs. în Google Maps, puteți șterge fotografiile Panoramio, sau întreg contul dvs. în orice moment. Dacă vă ștergeți toate fotografiile (sau ștergeți întregul cont) înainte ca Panoramio să fie retras în noiembrie 2017, conținutul nu va fi copiat automat în arhiva Google și vor înceta să mai apară în Hărțile Google.

  Am apreciat contribuțiile dumneavoastră de-a lungul anilor și sperăm că veți continua să partajați fotografii uimitoare cu lumea în Google Maps", precizează Echipa Panoramio.


   Mai pe înţelesul tuturor, pe viitor nu vom mai încărca fotografiile din locaţiile care ne plac pe Panoramio, ci vom putea face acelaşi lucru, dar cu facilităţi superioare, utilizând Google Maps.

   Serviciul Panoramio se închide! Google a decis sa închidă serviciul Panoramio începind cu 4 noiembrie 2016. Dupa 4 noiembrie, serviciul nu va mai permite încărcarea de fotografii sau comentarea lor, fiecare utilizator putând să-şi descarce imaginile, să le şteargă, să îşi steargă contul sau ca pozele sale să fie copiate în Google Album Archive. Fotografiile din arhiva vor fi vizibile, în continuare, pe Google Maps, dacă utilizatorul nu le şterge. Dupa noiembrie 2017 serviciul va fi complet închis, toate fişierele vor fi şterse, accesul la fotografii fiind posibil doar prin Google Album Archive.

    Panoramio a fost înfiinţat de spaniolii Joaquín Cuenca Abela şi Eduardo Manchon Aguilar în 2005 în ideea de a organiza fotografiile din cloud pe harta lumii. In anul 2007 Panoramio a fost achiziţionat de Google cand avea 5 milioane de utilizatori şi a crescut până la peste 100 milioane în prezent. Fotografiile din Panoramio sunt accesibile şi în Google Earth şi Google Maps.