Sari la conținut
ghimbavul-iese-din-schema-rat-metropolitan

Autorităţile locale iau în calcul schimbări majore în domeniul transportului public de călători între localităţile din Zona Metropolitană.

Astfel, recent, comunele Prejmer sau Sânpetru s-au arătat interesate de extinderea RATBV în aceste localităţi. În schimb, Ghimbavul ia în calcul înfiinţarea unui serviciu propriu.

În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane, Ghimbavul a inclus înfiinţarea, în localitate, a unui serviciu public de transport călători, pentru care ar fi nevoie de 500.000 de euro.

Pentru acest lucru, este amintit în SIDU și un proiect ce vizează introducerea unui sistem de transport inteligent şi ecologic în oraş, cu trasee şi infrastructură pentru transport electric, însă, pentru această investiţie nu a fost estimat un cost.

Mai este menţionat un proiect în valoare de valoare de aproximativ 1 milion de euro ce vizează introducerea unui sistem de informare în timp real cu privire la serviciile de transport public.

De asemenea, cu fonduri europene sau de la bugetul de stat, Ghimbavul are în plan realizarea unei autogări, proiect pentru care nu a fost estimată încă o valoare.

Comentarii

Ultimă oră