Sari la conținut

Genţi made in Braşov, în buticuri din lumea întreagă

Designerul Violeta Radu duce numele oraşului Braşov în toată lumea, cu ajutorul unor pantofi şi genţi de lux, creaţie proprie.
Designerul creează modele unicat ce se vând în buticurile de pe cele mai importante bulevarde de modă din lume. Genţile made in Braşov ajung acum să concureze cu firme de renume internaţional.
“Visul meu era să plec în America şi până la urmă am ajuns la Braşov”, spune Violeta Radu. Femeia a fost model câţiva ani buni şi atunci a prins gustul modei. S-a îndrăgostit şi s-a căsătorit cu un italian de viţă nobilă şi a condus timp de 7 ani o fabrică de încălţăminte, un colos în materie de pantofi, din Italia. După această experienţă extraordinară, s-a decis în 2002 să-şi facă propria afacere, deschizând o fabrică la Braşov, care are şi acum 250 de angajaţi. Aici se realizează încălţăminte de lux, iar pantofii sunt produşi pentru firme de renume internaţional. Totul este organizat ca la carte în patru  secţii: de croit, pregătit, cusut şi montaj.
"În secţia de cusut totul este foarte bine organizat. Există un flux tehnologic, unde doamnele sunt foarte bine organizate.  Avem şef la fiecare 45 de persoane, executăm produse de foarte bună calitate.  Fiecare om se autocontrolează şi ştie dacă produsul este bine sau prost executat" a declarat Liliana Sima, director producţie.
O mie de perechi de pantofi din piele se realizează zilnic la Braşov, de unde ajung în toată lumea, iar în Italia se fac cele mai multe vânzări. Pentru a completa afacerea, Violeta a început de doi ani să creeze genţi, iar în toată această perioadă a confecţionat mii de modele.  O geantă se realizează în câteva ore sau chiar într-o zi, fie din piele de viţel, capră, şarpe, crocodil sau struţ.
"Am o satisfacţie enorm de mare, pentru că în momentul în care îţi vezi produsul în buticuri de renume, alături de Armani, de Prada, normal că ai o satisfacţie că din mâinile tale şi ale colegilor au ieşit aşa produse superbe" a spus Violeta Radu, manager de firmă.  L.N.

Comentarii

Ultimă oră