Sari la conținut

Gabriela Irimia, remarcată în victoriile României

gabriela-irimia-remarcata-in-victoriile-romaniei

Convocările Gabrielei Irimia şi Anei Ferariu la naţionala de baschet au fost de bun augur. Selecţionata condusă de Miroslav Popov a început campania de calificare la Euro Basket 2017 cum nu se poate mai bine. România a învins Bosnia cu 67-65 şi Israel cu 78-77. La ultimul meci, căpitanul Olimpiei CSU Braşov s-a aflat printre principalele remarcate.

Naţionala României de baschet feminin a debutat cu dreptul în preliminariile Euro Basket 2017. Echipa condusă de Miroslav Popov a reuşit două victorii la limită în primele două meciuri.

Mai întâi, tricolorele s-au impus la Cluj-Napoca, într-o sală arhiplină, în faţa Bosniei, cu 67-65. În jocul secund, româncele au câştigat în Israel cu 78-77.

La această acţiune, în lotul lui Miroslav Popov s-au aflat şi două jucătoare de la Olimpia CSU Braşov: Gabriela Irimia şi Ana Ferariu.

În duelul cu Bosnia&Herţegovina, Gabi Irimia a reuşit 5 puncte şi o recuperare, în 21 de minute şi jumătate petrecute pe parchet. Căpitanul „olimpicelor” s-a remarcat şi mai mult în duelul cu Israel. Irimia a reuşit 11 puncte şi 4 recuperări în 26 de minute şi 44 de secunde.

Ana Ferariu nu a fost utilizată deloc în primul meci, însă debutul jucătoarei legitimată la Braşov s-a consemnat în Israel, unde a bifat primele secunde în tricoul naţionalei mari.

După două meciuri, România are maximum de puncte înaintea derby-ului Grupei H cu Turcia, programat anul viitor, pe teren propriu, la sfârşitul lui februarie.

Comentarii

Ultimă oră