În ultima vreme hoţii au trecut pe furturi de „nişă”. În mai multe cimitire din Braşov se fură mânere de criptă iar câteva case din Sânpetru au fost călcate de hoţii de... fier vechi.

Acţiunea ,,Cimitirele” se află în plină desfăşurare la Braşov. Nu este vorba despre vreo operaţiune a poliţiştilor, ci dimpotrivă, a hoţilor. Persoane deocamdată neidentificate au furat din mai multe cimitire din judeţul Braşov, mânerele criptelor. Le-au desprins cu ranga şi le-au vândut la centrele de colectare a fierului vechi. Poliţiştii au demarat ancheta pentru identificarea autorilor.

Zeci de cripte fără mânere.

Unul dintre cimitirele călcate de hoţi este cel din oraşul Ghimbav. Zeci de cripte au rămas chiar în zi de sărbătoare, fără mânere. Şi în cimitirul din localitatea Cristian, câteva zeci de cripte au rămas fără mânere. La centrul de colectare deschis în localitatea Cristian, paznicul se jură că firma nu preia fier vechi decât de la societăţi, nicidecum de la persoane fizice. În cele din urmă însă, omul a recunoscut că poliţiştii au trecut prin zonă, dar nu pentru a verifica dacă s-au valorificat sau nu mânerele criptelor ci doar, capace de canale. Când vor fi găsiţi, autorii furturilor vor fi pedepsiţi, în caz de vinovăţie, cu închisoare între 3 şi 15 ani.

Hoţii de fier vechi dau iama în case.

În ultimele nopţi mai multe case din Sânpetru au „vizitate” de musafiri nepoftiţi. Nu au fost furate lucruri de valoare. Se pare că hoţii au căutat doar obiecte ce pot fi valorificate uşor la fier vechi. Deşi puteau să sustragă mai multe aparate electronice, aceştia au luat doar centrale termice stricate sau chiar boilere de apă nefolosite. Poliţia încearcă acum să adune probe şi indicii pentru a-i putea prinde pe făptaşi.

http://www.brasovultau.ro/