Sari la conținut

Luni seară, o rupere de nori s-a abătut peste pădurea din apropierea municipiului Săcele iar cantităţi mari de apă însoţite de pietriş, mâl şi crengi, au luat-o la vale măturând în calea lor străzile şi oprindu-se în curţile şi beciurile localnicilor.
400 de gospodării inundate la Săcele. În ajutorul oamenilor au venit zeci de pompieri cu autospeciale şi motopompe, intervenţia lor durând peste şase ore. Localnicii luaţi prin surprindere au sărit în ajutorul pompierilor pentru a degaja gurile de scurgere pentru ca apa să se retragă. Oamenii au declarat că nu au mai trăit niciodată asemenea experienţă. Aproape 400 de gospodării din municipiul Săcele au fost inundate
Casă surpată. „A venit de la pădure cu o grămadă de lemne, tot felul de crengi. Sunt peste 350 de gospodarii afectate”, a precizat Radu Florea Nistor, primarul din Săcele. Zidul unei case s-a surpat peste o conductă de gaz care a fost fisurată, astfel că a fost nevoie de intervenţia de urgenţă a angajaţilor companiei de gaz. De asemenea, un autoturism parcat într-o curte a fost luat de ape şi dus până în zidul unei case.
Apă de un metro. „S-a blocat şi drumul principal din cauza deversărilor de ape, la un moment dat apa ajungând la circa un metru”, a spus Ciprian Sfreja, purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov. Au fost şi cazuri în care şoferii au fost prinşi de torent şi maşinile au rămas înconjurate de ape. Pentru a le scoate a fost adus un tractor, care le-a tractat în zone unde apa nu mai era aşa de adâncă.
Inundaţii şi în Sânpetru şi Hărman. Situaţii similiare s-au înregistrat şi în localităţile Sânpetru şi Hărman, însă de o amploare mai redusă. Câteva sute de gospodării din aceste localităţi au fost inundate în urma ploilor torenţiale şi a deversărilor de pe versanţi, peste 50 de pompieri intervenind cu şapte autospeciale şi trei motopompe. Potrivit lui Ciprian Sfreja, a fost nevoie de intervenţia pompierilor şi în localităţile Hărman şi Sânpetru.

Comentarii

Ultimă oră