Sari la conținut

Fundaţia Kronospan a lansat concursul de proiecte pentru comunitate

fundatia-kronospan-a-lansat-concursul-de-proiecte-pentru-comunitate

Fundaţia Kronospan anunţă lansarea concursului de proiecte de dezvoltare a comunităţilor locale din municipiul Sebeş şi din municipiul Braşov, ”Găseşte-ţi locul în oraş!”. Sub acest slogan, reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, ai asociaţiilor şi fundaţiilor sunt încurajaţi să depună proiecte de reamenajare estetică şi/sau funcţională a oricărui tip de spaţiu - interior, în aer liber, proprietate publică sau privată - de care beneficiază membrii comunităţii locale din municipiul Sebeş sau din Municipiul Braşov.

„Oraşul renaşte prin noi. Oraşul devine mai frumos prin fiecare dintre noi şi pentru fiecare dintre noi. Fie că vorbim despre reamenajarea unor locuri din parcuri, a unui spaţiu dedicat activităţilor unei fundaţii şi la care au acces reprezentanţii comunităţii, despre un proiect de design urban al unei clădiri, orice proiect poate ajuta la revitalizarea unei comunităţi. Găsiţi-vă locul în oraş şi haideţi să îi dăm o nouă viaţă!” a declarat Oana Bodea, Preşedintele Fundaţiei Kronospan.

Proiectele pot fi înregistrate în concurs până în data de 27 noiembrie 2019, pe pagina de internet a Fundaţiei Kronospan, https://kronospanfoundation.org/concurs2019/. La înscriere vor trebui furnizate informaţii privind denumirea proiectului, prezentarea concurentului, date de contact, descrierea proiectului, justificarea acestuia, scopul şi obiectivul său, grupul ţintă şi beneficiarii finali, bugetul necesar (detaliat pe tipuri de activităţi) şi eventualele surse externe de venit.

În data de 2 decembrie vor fi anunţate 6 proiecte finaliste selectate de juriul Fundaţiei Kronospan, 3 pentru municipiul Braşov şi 3 pentru municipiul Sebeş. În cadrul Galei de Caritate Deschide-ţi inima!, care se va desfăşura în 6 decembrie, participanţii la eveniment vor desemna prin votul lor două proiecte câştigătoare, unul pentru comunitatea Braşoveană şi unul pentru comunitatea Sebeşană. Cele două proiecte câştigătoare vor împărţi în mod egal suma totală strânsă în cadrul Galei de caritate Deschide-ţi inima! 2019.

Înfiinţată în anul 2011, Fundaţia Kronospan şi-a asumat misiunea de susţinere a dezvoltării comunităţilor locale în cadrul cărora activează compania Kronospan. De-a lungul anilor, Fundaţia Kronospan a asigurat sprijinul financiar necesar pentru buna derulare a numeroase proiecte din domeniile: educaţie, protecţia mediului, sănătate, social şi cultural.

Ajunsă la cea de a 9-a ediţie, Gala de caritate Deschide-ţi Inima! reprezintă un eveniment de tradiţie şi un program de succes al Fundaţiei Kronospan. Prin cele 8 ediţii deja desfăşurate, au fost donaţi peste 1.050.000 de lei pentru proiecte de importanţă comunitară. Filarmonica Braşov, Centrul Hospice Braşov, Spitalul de Copii Braşov, Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale Trebuie!, Liceul Tehnologic Sebeş şi şcoala Gimnazială nr. 2 Sebeş au fost până acum principalii beneficiari de la nivelul comunităţilor din Braşov şi din Sebeş.

În cadrul Galei de Caritate ”Deschide-ţi inima!” din anul 2018, prin intermediul concursului de proiecte de dezvoltare a comunităţilor locale - T-Zero au fost premiate proiectele ”Copii care visează. Dezvoltarea serviciilor de îngrijiri paliativ pediatrice în cadrul centrului de zi din Braşov” al Fundaţiei Hospice Casa Speranţei şi ”Bucurie pentru Suflet” al Asociaţiei Părinţilor din şcoala Gimnazială numărul 2, Sebeş, fiecare fiind recompensat cu câte 100.360 de lei.

Contact presă:

Anca Florina, Coordonator Proiecte, 0733-102.604, office@kronospanfoundation.org

Comentarii

Ultimă oră