FR Handbal a anunţat că tricoul cu numărul 10 al fostului internaţional Gheorghe Gruia, decedat în luna decembrie, nu va mai fi retras, aşa cum prevăzuse anterior, decizia fiind luată la "sfatul colegilor de generaţie" ai handbalistului denumit de IHF cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.

"FR Handbal va organiza un moment special menit să marcheze memoria celui care a fost jucătorul de legendă Gheorghe Gruia, desemnat de IHF drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Momentul comemorativ va avea loc la începutul meciului pe care naţionala masculină îl va juca împotriva Finlandei, duminică, 10 ianuarie, la ora 20:30. Meciul contează pentru turneul de pre-calificare în play-off-ul Campionatului Mondial de Handbal din 2017. Ţinând cont că tricoul cu numărul 10 a fost purtat de mai multe personalităţi ale handbalului românesc şi, la sfatul colegilor de generaţie ai lui Gheorghe Gruia, acest tricou va putea fi folosit în continuare de către jucătorii activi, ca un semn al continuităţii şi tradiţiei sportului nostru", se arată în comunicatul de vineri al FRH.

Potrivit documentului citat, la meciul de duminică, jucătorii tricolori vor ieşi la încălzire cu tricouri inscripţionate cu fotografia şi numărul de joc al lui Gheorghe Gruia.

 

Gheorghe Gruia, fostul dublu campion mondial cu naţionala de handbal masculin a României, a murit, în 9 decembrie, în Mexic, la vârsta de 75 de ani, în urma unui infarct miocardic.

 

În 10 decembrie, FR Handbal anunţa că, în luna ianuarie, în cadrul unei ceremonii speciale la meciul România - Finlanda de la Baia Mare, FRH va retrage definitiv tricoul cu numărul 10 din naţionala României.