Sari la conținut
franta-elimina-spania-in-sferturi-

Surpriză de proporții în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de baschet din Spania.

În această dimineață, la puțin timp după miezul nopții, s-a decis și ultima semifinalistă a Campionatului Mondial de baschet, Franța reușind surpriza chiar în fața favoritei numarul 1, Spania.

În faza grupelor Spania reușise o victorie categorică, 88-64, dar jocul din sferturile de finală a avut un alt deznodământ.

Franța s-a impus cu 65-52, diferența fiind făcută în ultimul sfert, câștigat cu 23-9 de francezi.

Boris Diaw a fost cel mai bun jucător pentru francezi, campionul NBA cu San Antonio Spurs reușind 15 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

Pau Gasol a reușit 17 puncte, dar din naționala Spaniei nu s-a mai evidențiat nimeni, gazdele având un procentaj total ridicol și la aruncările de 3 puncte, doar două reușite din 22 de aruncări, altă dată un atu pentru iberici.

Învinsă în faza grupelor de Brazilia, Serbia şi-a luat aseară revanşa în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de baschet din Spania.

Sârbii au prestat un joc excelent, s-au apărat foarte bine, iar în atac au fost cât se poate de eficienți, condiții în care au închis tabela la 84-56. Cu 23 de puncte, Milos Teodosic a fost cel mai bun jucător de pe teren.

Marquinhos și Varejao au fost cei mai buni marcatori ai sud-americanilor, fiecare cu câte 12 puncte.

Astăzi de la ora 22.00 este programată prima semifinală a  Campionatului Mondial de baschet: SUA – Lituania. A doua semifinală, Franța-Serbia, este programată sâmbătă seara.

Comentarii

Ultimă oră