Sari la conținut

FOTO VIDEO: O echipă feminină de canotaj a pozat nud în scop caritabil

foto-video-o-echipa-feminina-de-canotaj-a-pozat-nud-in-scop-caritabil

Studentele din echipa de canotaj feminin a Universităţii Warwick, din Marea Britanie, s-au dezbrăcat pentru un nou pictorial în scop umanitar. Tinerele au devenit cunoscute în vara acestui an, după ce au câştigat un război cu Facebook. Compania lui Zuckerberg le-a suspendat pagina dedicată calendarului pentru „conţinut sexual explicit“.
Studentele echipei britanice de canotaj vor apărea într-o nouă ediţie a deja celebrului calendar cu scop caritabil. Este al treilea an consecutiv în care tinerele cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani pozează goale pentru realizarea acestui calendar, iar cea mai recentă ediţie va fi „mai reuşită decât toate celelalte“, după cum declară ele, fiind mai dezbrăcate şi mai dezinhibate decât la ediţiile anterioare. Cele 12 fete din clubul britanic de canotaj au provocat un mic scandal în vara acestui an, după ce reprezentanţii Facebook le-au suspendat pagina calendarului în care apăreau dezbăcate în scop umanitar, din cauza conţinutului considerat inadecvat. Cu susţinerea fanilor din întreaga lume, tinerele au câştigat bătălia cu Facebook şi pagina a fost reactivată. Cu toate acestea, pagina similară a echipei masculine de canotaj care a pozat nud pentru un alt calendar umanitar (şi care le-a „inspirat“ pe tinere) nu a fost suspendată. Tinerii realizează astfel de fotografii încă din 2009. Decizia companiei lui Zuckerberg a stârnit o controversă pe reţelele de socializare, unde utilizatorii se întrebau în ce măsură sunt indecente fotografiile, având în vedere scopul umanitar al calendarului.
Ediţia din 2014 a calendarului s-a vândut în peste 1.500 de exemplare, fetele reuşind să strângă 5.000 de lire sterline pentru Macmillan Cancer Support, o asociaţie umanitară care se ocupă de bolnavii de cancer, scrie publicaţia britanică „Daily Mail“. Şedinţa foto din luna iunie a acestui an a fost realizată într-un sat britanic aflat pe cursul râului Avon. Vremea foarte plăcută le-a ajutat pe fete să se relaxeze şi să scape de inhibiţii.
Sophie Bell, una dintre tinerele din echipă, spune că incidentul din vară nu le-a descurajat şi vor continua să se dezbrace de haine în anii următori. Ea este studentă în anul al treilea la facultatea de istorie şi politică a Universităţii Warwick. „Am fost foarte dezamăgite când pagina ne-a fost suspendată, pentru că suntem studente, iar reţelele de socializare sunt singura cale prin care ne putem promova şi vinde calendarul. Ne-a afectat când am aflat că a fost catalogat drept material pornografic, pentru că era exact opusul a ceea ce ne-am dorit să facem“, declara în urmă cu câteva luni Sophie Bell. Deşi calendarul va fi lansat la jumătatea lunii octombrie, tinerele au primit deja 200 de precomenzi din întreaga lume. Printre ele se află şi una de la Federaţia de Canotaj a Homosexualilor şi Lesbienelor din Boston, SUA. Preţul calendarului este de 8,99 lire sterline.

FOTO: Daily Mail

Ediţia din 2014 a calendarului, în imagini:

Comentarii

Ultimă oră