Sari la conținut

Fostul șef al Romarm și directorul Carfil SA Brașov, trimiși în judecată

fostul-sef-al-romarm-si-directorul-carfil-sa-brasov-trimisi-in-judecata

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov anunță trimiterea în judecată a lui Dan Tache, director general al Companiei Naționale ROMARM SA, scrie bizbrasov.ro.

Dan Tache se află în stare de arest preventiv și este acuzat de oamenii legii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Alături de Dan Tache au fost trimiși în judecată și Aurel Velțan, directorul general al Carfil SA Brașov, sucursală a CN ROMARM SA, Daniel Liliac, administrator la Gold Trans Tur SRL Săcueni, și Silviu Marinescu, șef serviciu calitate în cadrul SC Carfil SA. Aurel Velțan și Daniel Liliac au fost și ei arestați preventiv, fiind acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, în timp ce Silviu Marinescu se află sub control judiciar și este acuzat de abuz în serviciu și tentativă la infracțiunea de abuz în serviciu. Conform procurorilor, în perioada iulie 2013 – iulie 2014, la iniţiativa inculpatului Tache Dan, director general al CN ROMARM SA, şi în urma unei înţelegeri prealabile frauduloase cu inculpatul Liliac Daniel – administrator la SC Gold Trans Tur SRL, inculpatul Velţan Aurel, în calitate de director general al SC Carfil SA (filială a ROMARM), a încheiat şase contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică (lipsă publicitate, lipsă cerere ofertă, ofertele avute în vedere depuse toate de Liliac Daniel, lipsă proces verbal al comisiei de selecţie a ofertelor). De asemenea, inculpatul Velţan Aurel a întocmit şi alte înscrisuri în vederea perfectării acestor contracte (decizii de comitet director, procese verbale, referate).
     Contractele aveau acelaşi obiect, respectiv, igienizarea/curăţarea/ecologizarea a unor spaţii, hale de producţie, din incinta societăţii braşovene, contaminate cu substanţe toxice, metale grele şi cianuri, rezultate din procesul tehnologic de producţie.

Comentarii

Ultimă oră