Sari la conținut

Pentru profu' de chimie. Foști elevi îl susțin pe profesorul de la LSN

fosti-elevi-il-sustin-pe-profesorul-de-la-lsn

Scrieți așa : "nu ştiu, nu pot și lasă că merge şi aşa..." Apoi tăiați-le cu un x mare!!

Generații întregi de elevi au purtat pe caietele de chimie îndemnul profesorului Nicolae Souca, de la LSN. 40 de ani de dăscălie la același liceu. Fie că s-a numit LSN, C.D. Nenițescu sau Emil Racoviță, liceul brașovean a scos pe bandă rulantă doctori, farmaciști ori chimiști. După 40 de ani, răzbunarea unor adolescenți cu note mici și relații mari îl aduce pe profesorul cu atâtea reușite în fața anchetei comisiei de disciplină. Pentru profu' de chimie s-au mobilizat până acum 550 de foști elevi, toți cu reușite importante în viață. Alți 100  de actuali elevi au avut curajul să- și arate în stradă susținerea, solidaritatea și revolta!

„Și noi am fost elevii profesorului Nicolae Souca!” - așa se numește grupul de sprijin format ad- hoc la finele săptâmânii trecute, în apărarea unuia dintre cei mai iubiți profesori ai liceului!

Dr. Dan Grigorescu- chirurg, profesor Facultatea de Medicină: „Sunt absolvent al primei promoții a LSN. Am constatat (doar în timp) că profesorii cei mai exigenți au fost și cei mai valoroși pentru devenirea noastră. Eu am devenit medic chirurg! Fără să se supere, domnul profesor Souca era printre cei mai permisivi şi mai haioşi dintre ei „pe vremea noastră”. Ce s-a schimbat până azi? Respectul elevilor mediocri și, chiar mai grav, al părinților acestora, față de actul de învățământ, față de spațiul sacru al şcolii".

Mai mult, faimosul blogger- polițist Marian Godină scrie și el: „Tot răul spre bine, măcar v-ați făcut cont de facebook.
Și eu vă mulțumesc, domnule profesor, deși eu nu prea dădeam pe la școală. D-aia am ajuns polițist. :)))))”. Tot Godină mai spune: „70 la sută dintre colegii mei au ajuns medici renumiți. Dl. Souca dădea note mici dacâ nu învățai, era genul pe care îl înjurai pe moment, poate, printre dinți, dar îi mulțumeai întotdeauna mai târziu, când realizai ce ai ajuns datorită lui!”.

Onelia Pescaru - jurnalist, lector univ. dr: „Am văzut asta în filme americane... O elevă corigentă, un frate cu funcție în Consiliul Elevilor (recent intrat și în politică !!), tatăl lor, un prieten bun ... Și gata conflictul... Niște copii, totuși ... Ce se va alege de ei ??? Merita pătat un profesor atàt de special, cu atâtea merite, pentru răzbunarea unor copii iresponsabili???? Ce speranțe putem avea de la un tânăr lider care își aşează ticăloșia la temelia unui zbor pe care mi-l imaginam musai frumos?”.

Și gândurile bune curg cu sutele:

"Mulţumesc din suflet domnule diriginte Souca pentru cei 6 ani( 4 liceu + 2 postliceală) minunaţi petrecuţi împreună. Mi-aţi fost dascăl, părinte, mentor şi prieten. Viaţa e plină de reacţii chimice, aşa şi sufletul şi cum să nu reacţionez la aşa ceva!!!??? Lecţia asta de la dumneavoastră am învăţat-o. Vă sunt alături şi vă îmbrăţisez cu mult drag”.

„Domnului Profesor Souca, cu dragoste! Fruntea sus, domnule profesor!
Nu vă daţi seama cât bine v-au făcut reclamantele? Câte elogii la final de carieră... Şi sunt exprimate cât sunteţi în viaţă! Nu mulţi dascăli dedicaţi au avut parte de o astfel de recunoaştere a valorii. Iar dacă, dezamăgit de cele întâmplate, aţi avea de gând să nu vă apăraţi, nu uitaţi: Nu există nu știu, nu pot ori se poate și așa! E momentul să vă urmaţi această credinţă!” - dr. Valeriu Bronescu, specialist ORL


Dacă în fața presei profesorul Nicolae Souca nu a rostit un cuvânt, elevilor de ier și de azi le- a răspuns: „Mă bucur că nu m-ați uitat şi sunteţi alături de mine, aşa cum am fost și eu alături de voi cândva...Oameni adevăraţi au fost şi mai sunt încă... Mi de mulţumiri!” - prof. Nicolae Souca.

Comentarii

Ultimă oră