Sari la conținut
flacara-olimpica-a-fost-stinsa-

Ceremonia de închidere a celei de-a 11-a ediţii de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a avut loc vineri, la Medal Plaza, în Poiana Braşov. Festivitatea a debutat cu defilarea tuturor celor 45 de steaguri ale statelor participante. După discursul de mulţumire al organizatorilor, Patrick Hickey, preşedintelui Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a declarat competiţia închisă: ''Dragi tineri, mulţumesc pentru faptul că aţi transformat acest festival într-un eveniment magnific. Declar închisă a 11-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European''.

După stingerea flăcării olimpice, a fost coborât de pe catarg steagul olimpic. El a fost predat de George Scripcaru preşedintelui EOC. Acesta l-a înmânat reprezentanţilor Austriei şi Liechtensteinului, gazdele ediţiei a 12-a a FOTE din anul 2015, Karls Stoss şi respectiv Leo Kranz. În cuvântul său, Leo Kranz a felicitat ţara noastră pentru organizare, iar Karls Stoss a chemat tinerii sportivi la viitoare ediţie FOTE: ''Mulţumim România! Ne vedem peste doi ani în Austria şi Liechtenstein!''Ceremonia s-a terminat cu un foc de artificii multicolor.

România a ocupat locul 8 în clasamentul final al Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013 de la Braşov, cu 1 medalie de aur şi 2 de argint, în timp ce Rusia s-a clasat pe primul loc cu 22 de medalii, 11 de aur, 7 de argint şi 4 de bronz.

Festivalul Olimpic al Tineretului European a luat naștere în anul 1990, la inițiativa lui Jacques Rogge, președintele Comitetului Olimpic European, sub denumirea inițială de Zilele Olimpice ale Tineretului European. Acesta este singurul eveniment de pe continent care reunește mai multe sporturi și are loc în fiecare an impar, având o ediție de vară și una de iarnă.

La ediție de iarnă a Festivalul Olimpic al Tineretului European care a avut loc în Brașov  a  fost atins numărul maxim de 45 de țări participante. Concurenții s-au luptat pentru obținerea medaliilor la opt sporturi: Schi alpin, Schi fond, Sărituri cu schiurile, Patinaj viteză, Patinaj artistic, Biatlon, Hochei și Snowboarding.   Următoarea ediție de iarnă a Festivalului din 2015 va avea loc la granița dintre Vorarlberg și Liechtenstein, fiind prima ediție găzduită de două țări.

Comentarii

Ultimă oră