Sari la conținut

Flacăra Olimpică a ajuns la Braşov! (galerie foto)

flacara-olimpica-a-ajuns-la-brasov-galerie-foto

După ce a circulat pe traseul Bucureşti-Ploieşti-Sinaia-Predeal-Râşnov-Braşov, flacăra olimpică a ajuns duminică seară în oraşul de la poalele Tâmpei. Flacăra olimpică a ajuns la Braşov la ora 18,30, cu o întârziere de o jumătate de oră, venind de la Cheile Grădiştei.
La Casa Armatei, torţa olimpică i-a fost înmânată lui Vlad Grigori, căpitanul echipei de hochei al Clubului Corona Braşov. El a continuat drumul de la Casa Armatei până la Muzeul de Artă, unde i-a înmânat torţa olimpică lui Vlad Ionescu, un sportiv de 18 ani, recunoscut pentru performanţele sale ca patinator. Pe traseul de la Casa Armatei şi până la Primăria Braşov, unde a fost adusă torţa, au fost prezenţi câteva sute de braşoveni.
La Primărie, torţa i-a fost înmânată primarului George Scripcaru, după care a înmânat-o fostei campioane naţionale la patinaj artistic în anul 1942, Romica Popp-Dâmboianu, în vârstă de 94 de ani, care a aprins flacăra olimpică.
''Sunt foarte fericită şi bucuroasă că am avut acest extraordinar prilej, la aşa o vârstă înaintată, şi sper ca toţi sportivii care vor participa la această manifestare să plece cu rezultate foarte bune şi să se bucure că au participat în România la un asemenea eveniment sportiv', a declarat Romica Popp-Dâmboianu.


Flacăra Olimpică va fi expusă publicului timp de o săptămână, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Brașov, unde brașovenii și turiștii vor avea posibilitatea de a o admira și de a se fotografia cu aceasta.  În 17 februarie, în cadrul unui moment festiv, alţi sportivi remarcabili ai Braşovului o vor purta până la Arena Sportivă Ion Ţiriac a Liceului cu Program Sportiv, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia 2013.
Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se va desfăşura în perioada 17-22 februarie.Aproximativ 1.450 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Olimpic al Tineretului European, urmând să fie cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic" special amenajat.

FOTO GALERIE: RAZVAN TIREA

Comentarii

Ultimă oră