Sari la conținut
fii-destept-in-trafic

Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020 are ca obiective majore creșterea siguranței rutiere și reducerea la jumătate a numărului de decese din accidente rutiere până în anul 2020 față de anul 2010. Asumarea de către România a acestor obiective este în concordanță cu orientările comunicate de Comisia Europeană pentru perioada 2011-2020 pentru un spațiu european de siguranță rutieră și reducerea deceselor cu 50 % față de perioada anterioară.


Această Strategie urmărește corectarea comportamentului pe drumurile rutiere, prin întărirea rolului educației rutiere și a campaniilor de sensibilizare și conștientizare. În baza prevederilor Strategiei Naționale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” Braşov au participat la activităţile de prevenire a accidentelor rutiere desfăşurate în toate colegiile şi liceele din judeţul Braşov în cadrul proiectului „Ford Driving Skills For Life”, demers iniţiat de Fundaţia Ford şi susţinut de membrii Napoca Rally Academy.


Proiectul s-a derulat în două etape, în lunile aprilie și noiembrie 2017, pe parcursul a câte 2 săptămâni și a urmărit sensibilizarea elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a, cu privire la riscurile la care se expun în trafic în cazul în care nu respectă regulile de siguranţă rutieră.


În cadrul seminariilor, tinerii interesați au avut ocazia să testeze ochelarii speciali care simulează starea de intoxicare cu alcool și droguri, fiind evidențiate riscurile consumului de alcool și substanțe interzise la care se pot expune participanții la traficul rutier.


Elevii prezenţi la întâlniri au apreciat că informaţiile transmise au clarificat întrebările legate de riscurile teribilismului la volan, ale consumului de alcool şi droguri de către conducătorii auto, importanţa centurii de siguranţă, şi au fost de acord cu necesitatea adoptării unui comportament preventiv indiferent de calitatea pe care o au în traficul rutier.

Comentarii

Ultimă oră